Mraky se vyřádily, teď bude zase slunce a teplo
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V období od neděle 18. června do středy 21. června bude mít hlavní slovo oblast vyššího tlaku vzduchu, v nejbližších desítkách hodin se díky tomu znovu můžeme těšit na slunečnou oblohu a k tomu poměrně vysoké nejvyšší odpolední teploty.

V závěru zmíněného časového úseku se nejspíše tlaková výše umístí tak, že k nám po její přední straně začne natékat chladnější vzduch ze Skandinávie, což by vedlo k menšímu zkrocení (zmírnění) teplosti teplot. Tak jako tak, počínaje druhou polovinou již předposledního červnového víkendu se k nám na Mostecko vrátí hřejivé (spalující) sluneční paprsky.

Neděle 18. června

Od rána až do večera počítejte se slunečným pojetím oblohy, jinak řečeno se připravte na jasno až skoro jasno, přinejhorším a navíc jen dočasně až na polojasno. Deštníky na 100 % potřeba nebudou, nedělní srážkové úhrny budou nulové. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 23 až 25 °C, v 7 hodin teploty kolem 13 až 15 °C. Plus mínus.

Pondělí 19. června

Počátek nového pracovního týdne bude díky pokračujícímu vlivu anticyklóny psát de facto úplně stejný troposférický scénář jako v neděli - znovu nám bude od ranních až do večerních hodin, lépe řečeno po dobu všech 1 440 minut, dělat společnost jasná až skoro jasná obloha, z čehož zároveň vyplývá, že namísto po deštníku zase budeme sahat po slunečních brýlích. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 34 až 36 °C... Ne, samozřejmě nebudou, to jen jeden menší a extrémně vyschlý vtip pro zpestření dne. Ve skutečnosti se pondělní nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat okolo 26 až 28 °C, v 7 hodin teploty kolem 15 až 17 °C. Plus mínus.

Úterý 20. června

Do oběda to i tentokrát vypadá na jasno až skoro jasno, později možná oblačnosti trochu přibude, k večeru/večer by teoreticky neměla překvapit nějaká ta přeháňka či bouřka, pravděpodobně ale pršet nebude. I když kdoví... Pokud vůbec někdo ví. No nic, konec slovíčkaření - úterní den by rovněž měl být jako celek slunnější. Nejvyšší odpolední teploty se budou nejspíše pohybovat okolo 27 až 29 °C, v 7 hodin teploty asi kolem 17 až 19 °C. Plus mínus.

Středa 21. června

V polovině „pracáku“ by měla nastat ona avizovaná advekce méně prohřátého vzduchu ze severní Evropy - nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat „pouze“ okolo 22 až 24 °C. V 7 hodin bychom se měli dočkat teplot kolem 15 až 17 °C. Co se oblohy týče, tak ta by zas měla být převážně modrá, takže dost možná další pěkný den před námi...

Byť je víkend daleko, momentálně se zdá, že bude krásně - nechladno a neoblačno. Sečteno a podtrženo se nám rýsuje sympatický letní týden, v úterý a v pátek možná až tropický. Uvidíme...

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru