Ve věznici v Bělušicích se začali věnovat včelařství
Foto: VS ČR
Most

Bělušice - Vybaveni včelařskými klobouky, dýmákem a nejlepšími získanými radami o chovu včel se ve Věznici Bělušice na Mostecku ujali usazování zakoupených oddělků (oddělek-mladé včelstvo s mladou matkou) do připravených čtyř úlů.

Proškolení zaměstnanci a odsouzení z Věznice Bělušice zařazeni do projektu „Včelařství“ pod dohledem zkušeného včelaře oddělky usadili tak, že rámky přendali z přepravních krabic do úlu. Na včely si všichni přítomní během chvilky zvykli a zjistili, že dát ruce do úlu mezi plásty nepřináší žádné zvláštní riziko, neboť poslechli všechny získané poznatky o této činnosti.

V těchto prvních červnových dnech, které jsou nejideálnější pro pořízení včelstev, budou pozorovat, zda včely létají obtěžkané pylovými rousky a doufat, že pokud budou dodržovat veškeré postupy, tak na jaře budou stáčet první med.

Projekt „Včelařství“ je velkým přínosem pro odsouzené při plnění programu zacházení během výkonu trestu odnětí svobody. Získané pracovní návyky a dovednosti využijí v civilním životě k přivýdělku nebo využití volného času, což přispěje k jejich snadnějšímu začlenění se do společnosti.

(DVr)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru