Počasí v nejbližších dnech? Hodně oblačnosti i kapky deště
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pátek 22. září 2017 krátce po 22:00 nastala podzimní rovnodennost, která zároveň udělila definitivní sbohem letošnímu astronomickému létu. Znamená to tedy, že již máme podzim jak z hlediska meteorologického, tak i toho „vesmírného“. Jak tedy bude na začátku podzimu?

V sobotu 23. 9. 2017 se nad jihozápadním Polskem bude nacházet střed oblasti nízkého tlaku vzduchu. Takže ačkoli už předposlední sobotní den letošního září započne sympaticky, když v noci, ráno a dopoledne bude jasno až skoro jasno, během odpoledne se od východu lidově řečeno zatáhne, jinými slovy se z jasna až skoro jasna stane oblačno až zataženo. Smutné, leč neodvratné. S oblaky mimo jiné dorazí srážky, avšak (naštěstí) až večer a nebudou nikterak významné. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 15 až 17 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 5 až 8 °C, večer okolo 10 až 13 °C.

V neděli 24. 9. 2017 se sobotní tlaková níže přemístí přímo nad Česko s tím, že se vyplní, čili její život v podstatě vyhasne. Bohužel bílošedého odstínu nad našimi hlavami bude více než dosyta – v první polovině dne, tzn. mezi půlnocí a polednem, lze očekávat oblačnou až zataženou oblohu, přičemž nepřekvapí dešťové kapky v podobě nějaké té přeháňky, v té druhé, tzn. mezi polednem a půlnocí, oblačnosti malinko ubude, a to na polojasno až oblačno. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 14 až 16 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 7 až 10 °C.

V pondělí 25. 9. 2017 bude převážně polojasno až oblačno, spíše to druhé, a prakticky po celý den, zejména však od 10:00 do 16:00, budou hrozit přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 16 až 18 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 9 až 12 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru