Severočeši.cz se znovu spojili, musel ale odejít podnikatel Zelenka
Podnikatel Jiří Zelenka. Foto: archiv e-mostecko.cz
Most

Most - V pondělí 30. října 2017 proběhla valná hromada politického hnutí Severočeši.cz. Poprvé od roku 2013 se sešly obě znesvářené poloviny tohoto hnutí.

Hnutí rozštěpil bývalý člen, podnikatel Jiří Zelenka, který upřednostnil své osobní zájmy před zájmy hnutí a voličů. Rozkol vyvolal sérii soudních sporů, které vyvrcholily stažením kandidátky politického hnutí Severočeši.cz do Zastupitelstva Ústeckého kraje.

Podmínkou pro sjednocení obou částí byl odchod Zelenky z hnutí. Na jednání byl zvolen prvním místopředsedou Luboš Pitín a předsedou hnutí zůstal Bronislav Schwarz.

Hnutí chce navázat na úspěšné roky 2008 – 2016, kdy mělo významné zastoupení v Zastupitelstvu Ústeckého kraje a v zastupitelstvech řadě obcí a měst, mělo dva senátory a dva poslance v dolní komoře Parlamentu České republiky – Poslanecké sněmovně.

Hnutí o aktuální situaci informovalo v tiskovém prohlášení.

  • Také jsme psali:

Jiří Zelenka skončil, nastane znovusjednocení Severočechů.cz?

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru