Ťuk! Klep! A výstavba mimoúrovňové křižovatky u Třebušic může začít
Foto: Ústecký kraj
Most

Komořany - Poklepání na základní kámen a slavnostního zahájení výstavby mimoúrovňové křižovatky na silnici I/13 u Třebušic na Mostecku se zúčastnil náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro dopravu a silniční hospodářství Jaroslav Komínek, vedoucí odboru dopravy Jindřich Franěk či senátor za Ústecký kraj Václav Homolka.

„Křižovatka v Třebušicích je velmi důležitá, propojuje největší města na severu Čech a pouze ve dvou úsecích nebyla plně čtyřproudá, což se nyní napravuje a jsem za to velmi rád,“ uvedl náměstek Jaroslav Komínek.

Křižovatka Třebušice navazuje na stavbu přeložky silnice I/13 Jirkov – Třebušice a řeší jeden z uzlových bodů na této trase – vykřížení se železniční tratí, včetně řešení rekonstrukce stávajícího mostního objektu nad touto tratí, napojení silnice II/255 Záluží – Komořany – Hořany – Postoloprty a v neposlední řadě i napojení jednotlivých průmyslových objektů na území Komořan a Třebušic na rekonstruovanou silnici I/13.

Stavba v délce 1342 metrů, která byla zahájena v úterý 28. listopadu, by měla být dokončena v říjnu 2019 a předpokládaný odhad ceny je cca 192 milionů korun. Území pro stavbu je geologicky složité, v minulosti bylo zasaženo těžbou uhlí. Proto bude nutné provést sanaci dvou důlních komor a věnovat zvýšenou pozornost zakládání stavby. Akce je navržena ke spolufinancování v rámci Operačního programu Doprava 2014 - 2020 z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru