Jaké bude počasí? Vrací se zima i se sněžením. Brzy ale začne pod horami pršet
Sjezdovka na Klínech. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Jaké nás čeká počasí v nejbližších dnech? V novém týdnu proběhne jakási stimulace zimy 2017/2018.

V úterý 16. ledna budou k vidění sněhové vločky, a to ve všech polohách. Srážková aktivita zimního rázu se bude angažovat již v nočních hodinách, hlavně v Krušných horách. Pokud tedy náhodou na startu nového pracovního týdne při ranní cestě z bodu A do bodu B potkáte sníh, ne, nemáte halucinace z výparů z chemičky. Shrnuto: Prakticky po celý den, především ale v jeho první půlce a nahoře na horách počítejte se sněhánkami, které mohou být intenzivnějšího rázu – v krušnohorských partiích Mostecka proto bacha. Nejvyšší odpolední teploty v nížinách bohužel až okolo 4 °C, ráno v minimu kolem 0 °C.

Ve středu 17. ledna bude vát západní až decentně severozápadní vítr, čili Atlantik v akci, takže na třeskuté mrazy zapomeňte. Když už jsme u té kosy – sibiřská víska Ojmjakon nedávno naměřila -59,6 °C. Nabízí se otázka, co tamní lidé dělají, když jsou v takovémto počasí daleko od tepla domova a močový měchýř hlásá „vypustit“. Těžký to život... Zpět k nám. Středa dále nabídne proměnlivou oblačnost, povětšinou však počítejte s polojasnem až oblačnem. Srážky ano, jmenovitě v podobě sněhových přeháněk, opět všude. Nejvyšší odpolední teploty v nížinách okolo 0 °C, ráno v minimu kolem -1 °C.

Ve čtvrtek 18. ledna v zásadě to samé, tudíž toužíte-li po znalostech ohledně čtvrtečního chování troposféry, stačí repríza věštby na den předešlý. Ještě doplňme, že čtvrteční nejvyšší odpolední teploty se v nížinách budou motat okolo 3 °C, ráno v minimu kolem -2 °C.

V pátek 19. ledna by se do střední Evropy měla vydat oblast nízkého tlaku, v raně popoledním čase by se její centrum mělo zdržovat nad pomezím Německa a Polska. Bude-li tomu tak, čeká nás srážkoplodný 50. den současné počasové zimy. S ohledem na teploty samozřejmě zimní idylka nehrozí, ze začátku by sice mohla nějaká ta sněhová vločka slétnout až do Mostu, s postupem času by se ale transformovaly v dešťové kapky, které by se relativně rychle začaly vkrádat také do větších výšek (Meziboří a spol.). Sečteno a podtrženo, zima si nadále bude užívat důchodu. Nejvyšší odpolední teploty by se v nížinách měly nalézat okolo 6 °C, jitro by v minimu mělo naservírovat bod mrazu. Plus mínus.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru