U jezera bude probíhat další stavba, otevření pro veřejnost by se mělo stihnout do června příštího roku
Zdroj: Mostecké listy
Most

Most - Až do června příštího roku bude u jezera Most probíhat další stavba. Tou je výstavba místních obslužných komunikací, tedy silnice a chodníků, a přivedení základních inženýrských sítí, jako je elektrická energie, voda nebo kanalizace.

Stavbou budou významně ovlivněny celé jižní svahy jezera včetně prostoru napojení na komunikaci III/2538 Most – Braňany. Do prostoru staveniště bude po dobu výstavby zakázán vjezd automobilů i vstup osob. Stavba si vyžádá i uzavírku části komunikace v Hřbitovní ulici ve směru k parkovišti u nového hřbitova, o této uzavírce budeme veřejnost včas informovat. „Těší nás, že se veřejnost o jezero zajímá, nicméně zákaz vstupu na staveniště je třeba brát vážně. Předejdeme tím nežádoucím úrazům,“ říká primátor Jan Paparega.

Stavbu prostřednictvím Ministerstva financí kompletně financuje stát a to z prostředků vyčleněných na zahlazování vlivů důlní činnosti v Ústeckém a Karlovarském kraji. Zhotovitelem stavby je firma HERKUL, která se stala vítězem veřejné zakázky s nabídkovou cenou 107,6 mil. Kč vč. DPH. Oproti předpokládaným nákladům činí dosažená úspora více než 60 procent. Protože dodavatel v dané lokalitě již realizuje stavbu silnice III/2565 Most – Mariánské Radčice a v místě disponuje veškerou mechanizací a vybaveným zařízením staveniště, mohl nabídnout tak nízkou cenu. Nemalou roli také hraje skutečnost, že obalovna (výrobna asfaltových směsí) tohoto dodavatele se nachází v relativně krátké dojezdové vzdálenosti od místa stavby.

Výstavba obslužných komunikací a přivedení sítí je druhou ze tří zásadních staveb v okolí jezera. První je právě probíhající výstavba silnice Most – Mariánské Radčice. Poslední pak bude vybudování pobřežní oddychové zóny. Otevření jezera pro veřejnost se předpokládá v červnu roku 2019. „Tento termín v sobě zahrnuje i dostatečnou časovou rezervu, takže červen 2019 lze z pohledu otevření jezera Most veřejnosti považovat za definitivní“, doplnil primátor Paparega.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru