Most dál bojuje o 25 milionů na nový park nad sportovní halou
Park Střed v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Společně s Nadací Proměny bude město Most chystat obnovu parku Střed. Rekonstruovat tento kdysi místními tak vyhledávaný park se město snaží už léta, ale zatím tomu bránil nedostatek finančních prostředků.

I proto město vloni přihlásilo tento záměr do grantové výzvy Nadace Proměny Karla Komárka určené na revitalizaci městských parků. Přestože do nejužšího kola postoupily dva záměry (města Mostu a města Ostrava-Poruba), správní rada nadace nakonec odložila rozhodnutí o poskytnutí nadační podpory. Protože ji ale záměry zaujaly, nabídla městům podporu ve výši půl milionu korun na takzvanou předrealizační přípravu. Město Most se rozhodlo tuto nabídku přijmout.

Důležitou podmínkou předrealizační přípravy je participace, tedy zapojení široké veřejnosti i odborníků. Vyčleněn proto bude projektový manažer a tým lidí, kteří se budou participací zabývat. Příspěvek nadace je určen právě k úhradě nákladů na práci projektového manažera a odborníků. Nadace také poskytne městu odbornou, konzultační podporu při participaci, odbornou podporu při procesním nastavení projektu a komunikační podporu pro propagaci projektu.

Do konce října pak město musí nadaci předložit zprávu o průběhu předrealizační přípravy. Pak teprve nadace rozhodne, zda 25 miliony Kč podpoří samotnou realizaci záměru.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru