V Mostě bude Alzheimer centrum. Vznikne zde až 50 nových pracovních míst
Blok 60 v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Společnost Mostecká bytová předpokládá v příštím roce, že začne s rekonstrukcí bloku 60 v Mostě. Bude zde specializované centrum pro seniory trpící Alzheimerovou chorobou.

O plánech společnosti informovali mostečtí radní. Zařízení bude mít kapacitu pro 90 až 100 klientů vyžadujících zvláštní péči a vznikne zde zhruba 50 nových pracovních míst.

Mostecká bytová také předpokládá zahájit rekonstrukci bloku 35 v ulici J. Seiferta, kde plánuje vybudovat 24 nájemních bytů 2+1. Zahájí také práce na přípravě rekonstrukce bloku 34.

Co je Alzheimerova nemoc?

Česká alzheimerovská společnost ji popisuje jako nemoc, která narušuje část mozku a způsobuje pokles takzvaných kognitivních funkcí – myšlení, paměti, úsudku. Bývá nejčastější příčinou demence, která vede postupně k závislosti nemocného na každodenní pomoci jiného člověka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru