Víkend počasím luxusním. Slunce od rána až do večera, nebe bez mráčku
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Pamatují Vaše mozkové závity středu 4. 5. 2011? Pakliže už ne, věřte, že v tento den na Mostecku padaly sněhové vločky, a to nejen na vrcholcích Krušných hor, nýbrž i úplně dole, tedy mimo jiné přímo v ulicích Mostu. Ačkoli se jednalo opravdu jen o chvilkovou záležitost, sněžilo. V pátek 4. 5. 2018 něco takového rozhodně nehrozí, na to by ani chyba v počasovém matrixu nestačila.

Důvod je vskutku prostý – zaprvé absence přehnaně ambiciózního severáku, zadruhé angažování se ze strany nově zrozené tlakové výše se srdéčkem bijícím v severoněmeckém vzdušném prostoru a s tím spojená slunečná obloha. Do letního slunovratu zbývá zhruba půldruhého měsíce, sluneční paprsky proto mají sílu. Shrnuto: Poslední den pracovního týdne přinese jasno až polojasno, zpočátku (v noci a ráno) ještě až oblačno, přičemž srážky pasé. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 20 °C, ráno v minimu kolem 7 až 9 °C.

Sobotu 5. 5. 2018 si přivlastní citovaná oblast vysokého tlaku se středem kdesi nad severním Německem a jižním Dánskem. Ano, prakticky se nehne z místa kůže líná, avšak nejen leckterého Mostečana tato skutečnost potěší. I když, trocha deště by neuškodila, současný počasový trend kráčí po pražcích vedoucích do Sahary. Ne, skutečně je patrná změna. Není tomu tak dávno, co do Česka migrovala jedna vodonosná a smysluplná fronta za druhou. Zjevně bývávalo. Ale zpět k sobotě. Vlastně toho není moc co říci, od rána až do večera slunce bez skoro jediného mráčku. K tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 21 °C, ráno v minimu kolem 6 až 8 °C.

V neděli 6. 5. 2018 proběhne repríza soboty 5. 5. 2018. Čili počínaje východem slunce (oficiálně v 5:30, prakticky vzhledem ke kopcům a zástavbě o nějakou tu minutu později) a konče jeho západem (20:33) ničím nerušená slunohra (pěkné slovo, že?) obohacená o nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 22 °C. Ráno v minimu kolem 6 až 8 °C.

Máte-li nohy na stole i v pondělí 7. 5. 2018: Jasno až skoro jasno (spíše to první), po obědě cca 21 až 23 °C, ráno méně.

Co se úterka 8. 5. 2018 týče: Prozatím to vypadá na jasno až skoro jasno, po poledni znovu plus minus 21 až 23 °C a ráno jako obvykle chladněji.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru