OBRAZEM: Skatepark na Šibeníku prošel revitalizací. Havarijní stav překážek je minulostí
Mostecký skatepark prošel první fází oprav. Foto: Sportovní hala Most
Most

Most - Skatepark v areálu mosteckého vrchu Šibeník přivítá od dnešního dne (3. května) příznivce skateboardingu a možná i BMX kol a „inlajnů“ v novějším kabátě. Po téměř dvoutýdenní pauze už je areál opět v provozu. Prošel první etapou oprav, které si vzal na starost jeho správce – SPORTOVNÍ HALA MOST a.s. Jde tak o první větší zásah po sedmi letech, kdy park poprvné otevřel své brány návštěvníkům.

Sportoviště bylo uzavřené po dobu 12 dnů, během kterých se podrobilo rekonstrukci překážek a sportovních prvků v celém areálu. „Nechali jsme odstranit poškozené dřevěné konstrukce, které byly působením vody a hniloby v havarijním stavu, došlo také ke komplexním nátěrům ocelových konstrukcí a U-rampy,“ upřesňuje průběh oprav ředitel mostecké sportovní haly Petr Formánek, který má ke skateparku vřelý vztah. „Jízda na skateboardu a in-line bruslích mě doprovázela od dětství až po střední školu a proto jsem rád, že dnes mají tyto sporty takovéto zázemí,“ dodává.

Opravy a revitalizace skateparku vyjdou halu na více než 180 tisíc. Velkou část sumy poskytlo Statutární město Most, které je vlastníkem sportovního areálu.

To ale ještě není konec, zanedlouho čeká skatepark druhá vlna úprav. „V další fázi budou na nové dřevěné konstrukce položeny desky, které jsme nemohli položit teď, protože se objednávají z USA, v České republice jsou nedostupné,“ uvedl Petr Formánek.

Zrodí se tu legenda?

Na nezájem ze strany veřejnosti si nemůže mostecký skatepark stěžovat. Možná, že ho zanedlouho proslaví talentovaný jezdec skateboardingu, mostecký rodák David Luu. „Tenhle klučina tu pořádá každý rok amatérské závody a věnuje se i tréninku dětí, kteří chtějí začít jezdit na skateboardu. Má ambice se zúčastnit za dva roky olympiády,“ řekl Petr Formánek.

Sportovní hala v roli správce

Kromě skateparku má sportovní hala v péči i další sportoviště a centrální dětská hřiště, kde se pořádají různé akce pro veřejnost, na hřišti v Souši se například nedávno konalo tradiční pálení čarodějnic. Na svěřených místech provádí správce každodenní údržbu a zejména dětská hřiště prochází několikrát do roka revizí herních prvků tak, aby byla zaručena nejvyšší bezpečnost dětí.

„Kdyby však někdo z návštěvníků cokoliv zjistil, může nás kontaktovat a my zajistíme okamžité zjednání nápravy. Závady či případné připomínky a požadavky můžete hlásit na recepci haly každý den od 7 do 22 hodin na telefonním čísle: 474 774 702 nebo na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ uzavřel Petr Formánek.

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru