Kameny v kolejišti mají většinou na svědomí děti, během pěti let došlo k deseti incidentům
Nakolejení vypadlé tramvaje. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova
Most

Most, Litvínov - Velké nebezpečí pro tramvajovou dopravu v Mostě a Litvínově představují kameny v kolejišti. „Pachateli jsou zřejmě vždy děti, které zřejmě neumí domyslet následky svého jednání,“ řekl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

Poslední takový případ se stal letos začátkem května. „Řidička tramvaje si naštěstí všimla dětí, které v oblasti kolejového křížení poblíž bloku 100 kameny na koleje dávaly. Událost oznámila na dispečink a dispečer následně zavolal městskou policii,“ řekl Dunovský. Podle něj bylo velké štěstí, že nedošlo k vypadnutí tramvaje z kolejí.

Ohrožením cestujících vloni skončila další zřejmě dětská hra opět v oblasti kolejového křížení tzv. trianglu. „Někdo tady totiž úmyslně naskládal kameny na tramvajové koleje a tramvaj z nich kvůli této překážce vypadla. Naštěstí se tato událost obešla bez zranění cestujících, avšak způsobila komplikace v tramvajové dopravě,“ řekl Daniel Dunovský. K nehodě byla okamžitě přivolána Policie České republiky, která si incident zdokumentovala a vzápětí také pohotovostní skupina pracovníků Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova, která tramvaj musela pomocí hydraulických zvedáků dostat zpět na koleje.

Kameny hrály roli i v dalším ohrožení bezpečnosti cestujících, když dosud neznámý pachatel v oblasti trianglu zřejmě z mostu hodil kámen na projíždějící tramvaj. „Naštěstí nedošlo k zasažení cestujících, ale odneslo to jenom okno,“ doplnil Dunovský.

Kamení na kolejích se objevuje na různých místech tramvajové trati. „Nejkritičtějším místem však zůstává kolejové křížení u bloku 100. Kamenné nebezpečí se objevilo i ve Velebudicích, v Souši či v Kopistech,“ dodal Dunovský. Problému lze podle něj předejít pouze zvýšenou opatrnosti řidičů tramvají, kteří musí při jízdě věnovat stavu kolejiště velkou pozornost. Od roku 2013 došlo k deseti incidentům s kameny v kolejišti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru