Severočeši Most jsou nyní ProMOST. Ve volbách se chtějí zcela odlišit
Hnutí ProMOST. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Mostečtí politici z vládnoucího uskupení Severočeši Most půjdou do podzimních komunálních voleb jako hnutí ProMOST. Chtějí tak dát mimo jiné najevo, že nemají nic společného se Severočechy.cz.

„Parta Severočeši Most existuje dál, nyní jsme ale ProMOST,“ oznámil ve středu odpoledne na tiskové konferenci předseda hnutí Marek Hrvol. „Jsme samostatné regionální politické hnutí,“ dodává primátor Mostu Jan Paparega.

Název se podle podporovatele hnutí Jiřího Zelenky změnil proto, aby se hnutí zcela odlišilo od Severočechů.cz, se kterými měli Severočeši Most podobný název, i když neměli nic společného.

Může se změna názvu nějak projevit ve výsledcích voleb? „Lidé nevolí podle jména strany, ale podle toho, kdo je na kandidátní listině,“ dodává Jiří Zelenka. A současné vedení Mostu se podle něj může svými výsledky za posledních tři a půl roku vládnutí pochlubit. „Město má na účtu 965 milionů korun, při tom se dává více na silnice, sport, kulturu,“ připomíná někdejší mostecký zastupitel. Nyní již nemá bydliště v Mostě, na podzim zde proto nebude kandidovat. A nemá prý ani ambice hnutí z pozadí řídit.

Koho ještě můžete v hnutí ProMost znát? Třeba bývalého primátora a poslance Vlastimila Vozku. „Mám zájem našemu městu dál pomáhat a využívat své zkušenosti,“ sdělil. Lékařka a politička Alena Dernerová je další z tváří hnutí. „Naše město má obrovské problémy se sociálně slabými, s vyloučenými lokalitami. A stát nám příliš nepomáhá,“ poznamenala s tím, že i z pozice senátorky udělá maximum pro to, aby se toto změnilo: „Má teze je taková, že takoví lidé musí pracovat.“

V hnutí je také lékař Sáša Štembera. Ten pochválil obrovský potenciál města Most a jeho okolí. Místopředseda rady seniorů Alois Malý vyzdvihl péči Mostu o seniory. „Město může jít vzorem,“ řekl.
Náměstkyně primátora Markéta Stará, další žena v ProMOST, při představení nového hnutí rovněž krátce shrnula působení ve vedení města. Pochválila projekt Taxík Maxík i „rozpohybování“ kulturních a společenských akcí ve městě. Z deseti ročně se jich nyní pro obyvatele Mostu konají více než čtyři desítky.

Hnutí ještě nemá dokončený volební program, nebude zatím ani sdělovat, kdo budou lídři. Primátor Jan Paparega nicméně zmínil, že v případě úspěchu v podzimních volbách by „byl rád, kdyby tým ve vedení města zůstal stejný“.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru