Jede se Krušnoton! V jubilejním ročníku je i 300 kilometrů dlouhá trať pro nejzdatnější cyklisty
Cyklisté musí absolvovat řadu náročných stoupání. Foto: archiv závodu
Sport

Teplice - Na severu Čech se v sobotu 10. srpna pojede jubilejní, letos už desátý ročník cyklistického závodu Krušnoton. Jedná se o jeden z nejnáročnějších silničních maratonů s mezinárodní účastí. Závod obsahuje tři trati různých délek, různého stoupání a celkové náročnosti. Start všech závodů je v Teplicích, v Rooseveltově ulici. Podle jednoho z pořadatelů, Tomáše Radiče, bylo k pátku na Krušnoton přihlášeno celkem 1350 účastníků.

Cyklisté si mohli zvolit jednu ze tří klasických tratí. Nejkratší, s délkou 110 kilometrů a převýšením 1500 metrů, zařazenou do série RoadRace, která startuje v 10 hodin. Dále střední trať, s délkou 180 kilometrů a převýšením 3500 metrů, na kterou účastníci vyrazí rovněž v 10 hodin. Nejdelší trať, 250 kilometrů, je už zařazená do série RoadMarathon, má převýšení 4900 metrů a závodníci na ní vyjedou z Rooseveltovy ulice už v 6.30 hodin.

V rámci jubilejního, desátého ročníku, připravili organizátoři i čtvrtou trať. Jedná se o skutečnou lahůdku pro nejzdatnější cyklisty. „Trať měří 300 kilometrů a její převýšení je 6 tisíc metrů. Spadá do série Road Marathon a určená je skutečně jen pro zkušené cyklisty. K pátku se nám na ní přihlásilo už 150 lidí,“ informoval Tomáš Radič. V nejdelší trati je podle jeho slov zastoupená i Svatá pětice, jak cyklisté už od prvního ročníku závodu nazývají pětici nejtěžších úseků. Jedná se o stoupání na Sněžník, Nakléřov, Komáří Vížku, Bouřňák a Dlouhou Louku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru