Černí andělé znovu míří do Chomutova bojovat o body v Lize mistrů
Ilustrační foto
Sport

Most - Mostecké házenkářky čeká po týdnu další domácí utkání Ligy mistrů. V neděli 20. října se budou opět stěhovat do chomutovské Rocknet arény, aby tu tentokrát vyzvaly švédský tým IK Sävehof.

„Severská házená je obecně hodně běhavá a hráčky jsou dobře technicky vybavené. Čeká nás o něco mladší tým, než měl náš předešlý soupeř Györ, takže se dá čekat běhavější házená, což by mohlo být pro diváky atraktivní,“ vysvětlil trenér mosteckého týmu Jiří Tancoš. Jeho svěřenkyně navíc budou mít velkou motivaci, protože pokud by se jim podařilo švédské protivnice porazit, jejich šance na postup ze čtyřčlenné skupiny Ligy mistrů by se tak výrazně zvýšily.

V předešlém utkání Ligy mistrů sice Černí andělé s Györem, nejlepším současným týmem v ženské házené a vítězem posledních tří ročníků Ligy mistrů, prohráli 21:46, ale předvedli sympatický výkon, který ocenil i jejich maďarský soupeř a nejednalo se jen o zdvořilostní gesto.

„Zahrát si s týmem, který má v sestavě nejlepší hráčky světa je pro nás obrovská zkušenost. Prohra je pro nás sice krutá, ale musíme se z ní rychle oklepat a bojovat dál. Už před začátkem Ligy mistrů jsme věděli, že o postupu se bude rozhodovat mezi námi, slovinským Krimem a Sävehofem. Už v prvním utkání ve Slovinsku jsme ukázali, že na tuto soutěž máme a rozhodně se chceme poprat o další vítězství. Fanoušci, kteří nás do Chomutova přišli podpořit a vytvořili skvělou atmosféru, si to určitě zaslouží,“ vysvětlovala Dominika Zachová, autorka pěti branek v předešlém zápase.

Zápas DHK Baník Most proti IK Sävehof začíná v chomutovské Rocknet aréně v neděli 20. října od 19:00 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru