Útočník Jan Myšák míří do Kanady! Posílí Hamilton Bulldogs
Útočník Jan Myšák. Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Litvínovský talentovaný útočník míří do kanadské Ontario Hockey League. Sedmnáctiletý talent měl ve smlouvě klauzuli pro případný odchod z Litvínova do zámoří. V novém roce se tak už v litvínovském dresu neobjeví. Posílí tým Hamilton Bulldogs, ve kterém působí i jeho spoluhráč z MS U20 Jan Jeník.

Jan Myšák je největším litvínovským talentem za poslední roky. V mládežnických soutěžích neměl v tuzemsku konkurenci. Jeho kariéra od sezóny 2016/2017 vylétla strmě vzhůru a mladý útočník sbíral kanadské body jak na běžícím pásu. Stal se tahounem národního týmu, zahrál si na MS do osmnácti i dvaceti let. „Honza je jednoznačně naším největším talentem za poslední dekádu. Jsme rádi, že jsme mohli dát takovému hráči prostor i v zápasech A-týmu, kde dokazoval, že i ve svém raném věku patří mezi extraligové hokejisty,“ říká generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Jan Myšák je historicky nejmladším hráčem Litvínova, který nastoupil do nejvyšší soutěže. Za A-tým Vervy odehrál 63 zápasů, ve který si připsal 25 bodů. Mladý talent by neměl chybět v prvním kole letošního draftu. Po účasti na letošním MS do dvaceti let se rozhodl vydat se zámořskou cestou, kde si vyzkouší nejkvalitnější kanadskou juniorskou soutěž v týmu Hamilton Bulldogs. „Dohoda před začátkem sezóny byla, že jednoznačně setrvá v našem mužstvu minimálně do MS U20 a pak uvidíme, co dál. Bohužel vzhledem k našemu aktuálnímu postavení v tabulce a konzultaci s hlavním trenérem, bychom zřejmě nemohli nabídnout Honzovi takový prostor na ledě při zápasech extraligy jaký jednoznačně dostane v OHL. Tento krok v jeho kariéře mu může pomoci v hokejovém růstu a případně i k úspěchu na letošním draftu NHL. V případě, že Honza na draftu uspěje, tak to bude i skvělá vizitka pro náš klub. Chceme Honzovi poděkovat za jeho přístup, ať už k hokeji, tak i ve vztahu k našemu klubu, kdy toto rozhodnutí mohl učinit již před sezónou, ale rozhodl se zde zůstat až do dnes. Přejeme mu hodně štěstí v jeho další kariéře a budeme se těšit na jeho případný návrat v budoucnosti, protože dobře víme, že na náš klub nikdy nezanevře,“ uzavírá Šlégr.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru