Zlatý střelec pokračuje. František Lukeš podepsal novou smlouvu
František Lukeš podepsal novou smlouvu. Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení hokejového klubu HC Verva Litvínov se dohodlo na nové roční smlouvě s dlouholetým útočníkem Františkem Lukešem. Sedmatřicetiletý forvard tak v Litvínově nastoupí už do své patnácté sezóny v černožlutých barvách.

František Lukeš působí v Litvínově od mládežnických let, kdy patřil k lídrům týmu. Pravidelně nastupoval za reprezentační výběry a zahrál si i na mistrovství světa do osmnácti a dvaceti let. Z litvínovské juniorky se vydal na zkušenou do zámoří, kde si zahrál v kanadské OHL. V Kanadě bodově zářil a na draftu NHL v roce 2001 si ho v osmém kole vyhlídli skauti z Phoenixu Coyotes.

Po slibně rozjeté kariéře v jedné z nejprestižnějších kanadských juniorek se přesunul na farmu do AHL, kde bojoval o splnění snu zahrát si slavnou NHL. V sezóně 2006/2007 se vrátil zpátky do Litvínova. Svou kariéru naplno nastartoval po boku legendárního útočníka Roberta Reichela, vedle něhož si zahrál čtyři sezóny. Vypracoval se v lídra týmu a neminuly ho ani pozvánky do seniorského národního týmu, za který odehrál třicet zápasů.

{article 153620}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Po konci kariéry Roberta Reichela navázal novou úspěšnou spolupráci s parťákem Viktorem Hüblem. Oba útočníci spolu vytvořili jednu z nejobávanějších dvojic v celé soutěži. Lukeš patřil celé desetiletí mezi nejlepší hráče Litvínova. Jeho největší úspěch v kariéře byl zisk mistrovského titulu v sezóně 2014/2015, kdy se do paměti fanoušků nezapomenutelně zapsal jako zlatý střelec v sedmém finálovém utkání v Třinci.

Za Litvínov odehrál sedmatřicetiletý útočník 778 zápasů, což je po Michalu Trávníčkovi a Viktoru Hüblovi nejvíce v historii klubu. Nikdy nepůsobil v jiném extraligovém týmu. Na severu Čech se s 603 body za 250 gólů a 353 asistencí zařadil na třetí místo v historickém klubovém bodování. V počtu asistencí je na druhém místě za svým parťákem Viktorem Hüblem a v počtu nastřílených branek na třetí příčce klubové historie. „Je to zkušený útočník, který je sehraný s Viktorem Hüblem a pořád si drží svou produktivitu. Jsme rádi, že se nám podařilo se s Frantou dohodnout na další spolupráci,“ říká generální ředitel Pavel Hynek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru