Verva se dohodla na nové smlouvě s útočníkem Gerhátem
Foto: HC Verva Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení klubu podepsalo nový kontrakt se slovenským útočníkem Františkem Gerhátem. Třicetiletý centr přidá za Litvínov svou dvanáctou sezónu.

František Gerhát je nejdéle sloužícím cizincem v dresu Litvínova. V loňské sezóně dosáhl mety 500 utkání v nejvyšší soutěži. Na severu Čech působí od sezóny 2008/2009, kdy přišel posílit litvínovské juniory. S juniorkou se radoval ze dvou bronzových umístění. Od ročníku 2009/2010 je stabilním členem kádru A-týmu.

„Franta v klubu působí už řadu let, má stabilní výkony a je velmi platný do defenzívy. Je hodně vytěžovaný na oslabení a jsem rád, že bude v litvínovském dresu pokračovat i nadále,“ říká hlavní trenér Litvínova Vladimír Országh.

Gerhát se postupně vypracoval v důležitého člena litvínovského týmu. Poctivý defenzivní forvard je specialistou na oslabení. Za Litvínov nastoupil do 539 utkání s bilancí 48 gólů a 77 asistencí. Černožlutý dres oblékne již ve dvanácté sezóně ve své kariéře.

„Franta Gerhát je zkušený útočník, který je v Litvínově v podstatě domácím hráčem. Jsme rádi, že jsme se dohodli na nové smlouvě a věříme, že nám svou poctivou prací pomůže v nové sezóně k lepšímu umístění,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru