Softballisté Painbusters Most byli opět úspěšní
Foto: Painbusters Most
Sport

Most - Mostecké naděje v kategorii do 11 let suverénně vyhráli i třetí turnaj svojí divize, bez jediné porážky jsou na 1. místě a s jistotou postupu do celorepublikového finále.

Turnaj proběhl v sobotu 28. května na mosteckém Ovčíně a je nutné zmínit, že podmínky nebyly zrovna ideální. Silný a chladný vítr prověřil fyzickou zdatnost a odolnost jedenáctiletých hráčů, ale také přihlížejících fanoušků z řad rodičů a přátel softbalu.

Mostečtí Painbusters předvedli velmi dobrou hru, a i přes slabší výkony na pálce v základní skupině turnaje, ve finále zápase s chomutovskými Bobry dominovali. Svými odpaly a agresivním během po metách nutili soupeře k častým chybám a postupně navyšovali svůj náskok. Sami v obraně předvedli řadu rychlých souher a několik dvojitých autů. Postupně získali nedostižný náskok a v turnaji zvítězili před chomutovskými Bobry a roudnickými Praotci.

Muži vyjížděli o víkendu zkoušet sbírat body na moravském extraligovém turné. V sobotu se utkali se Snails Kunovice a v neděli zajížděli k dosud suverénním a dominantním Locos Břeclav.

Kunovická mise byla nadmíru úspěšná a Painbusters po dvou výhrách 5:3 a 7:4 naplno bodovali. V Břeclavi byla situace pro mostecké borce mnohem složitější. Tým Locos nabitý reprezentanty v čele se dvěma nejlepšími nadhazovači současnosti, Michalem Holobrádkem a Jakubem Osičkou, kráčí zatím ligovou soutěží neochvějně, drtí jednoho soupeře za druhým a budí respekt. Přesto zahájili první zápas solohomerunem a bodem Vojty Buchnera. Soupeř ale ihned odpověděl stejně a pálkaři Břeclavi vyvíjeli na obranu soustavný tlak. Za zmínku stojí nevídané čtyři odpaly za plot - homeruny domácího Vojtěcha Formana. Most kontroval homerunem mladšího z Buchnerů, Adama. Víc se ale mosteckým borcům nepovedlo a tak konečné výsledky 1:5 a 1:5 více lahodily Moravanům.

Mostečtí softballisté jsou se statečným výkonem svého mladého týmu spokojeni. Jestli to bude v letošní nesmírně vyrovnané nejvyšší soutěži stačit na postup mezi nejlepších šest celků, bude více zřejmé po domácích dvojzápasech 11. a 12. června, kdy na domácím hřišti na Ovčíně hostí pražské celky Tempa a Joudrs.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru