VIDEO: Fotbalisté spustili charitativní výzvou lavinu. Svařák pro Láďu si dávají další sportovci
Černí andělé s Láďou, který by rád získal nový vozík na paraflorbal. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - Charitativní akce Rotaract clubu Most na mosteckých vánočních trzích s velkým úspěchem pokračuje. Lidé u stánku Rotaractu přispívají nákupem svařáku na pořízení sportovního invalidního vozíku pro 16letého Láďu. Akci podpořili mostečtí fotbalisté z FK Baník Most-Souš, kteří přišli s nápadem uspořádat výzvu mezi mosteckými sportovními kluby.

Fotbalisté spustili lavinu, když k charitativnímu pití svařáku nebo nealko nápoje vyzvali mostecké hokejisty. Ti přišli na náměstí v hojném počtu a potkali se i s nadšeným sportovcem Láďou, který potřebuje nový sportovní vozík na paraflorbal.

"Obdrželi jsme výzvu od fotbalistů a neváhali jsme. Jsme hrozně šťastní, že jsme mohli podpořit jak finančně, tak osobně Láďu v cestě za jeho cílem. Neváhali jsme, jsme tady a užíváme si to," prozradil brankář Mosteckých lvů Lukáš Hosnedl.

Láďa před dvěma lety přišel při náhlé vážné nemoci o možnost postavit se na nohy. Jako velký bojovník chce ale dál sportovat. A právě to mu má umožnit charitativní pití svařáku s hashtagem #pijeteprodobrouvec. Aby se podařilo vybrat celou potřebnou částku, která činí 120 tisíc korun, vyzvali hokejisté další mostecký tým, a to Černé anděly.

https://www.youtube.com/watch?v=Wo9Ki5zc2Jc

A Andělky dorazily, i když před nimi byla dlouhá cesta za zápasem do Norska. I ony se seznámily s Láďou. A vzájemně se pozvali na své tréninky i zápasy. Výzva ale pokračuje od Černých andělů dál. "Házenkářky DHK Baník Most vyzývají Šachový klub Most," vzkázala házenkářka Lucia Mikulčík.

Díky velké podpoře sportovců a široké veřejnosti, která se k charitě před Vánoci přidala, sbírka úspěšně pokračuje a míří k vytyčené částce. "Za fotbalový klub jsem skutečně rád, že výzva získala ohlas a že se povedlo navýšit finanční příspěvek docela v rychlé době," řekl Jan Skýpala, ředitel FK Baník Most-Souš.

Přijďte i vy a podpořte dobrou věc, stejně jako mostecké sportovní kluby. #pijeteprodobrouvec

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru