V sobotu hraje mostecký A-tým s Viktorií Žižkov, bude plný fotbalový stadion?
Zopakuje Most radost z předchozích utkání? Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - O Velikonočním víkendu hraje Most doma další ex-ligové utkání proti tradičnímu soupeři Viktorii Žižkov. Utkání by mělo mít větší diváckou kulisu, zájem o vstupenky z obou táborů je větší než obvykle.

Most na jaře zatím bodoval ve všech utkáních, naposledy přivezl vítězství z Mladé Boleslavi, teprve druhé venkovní vítězství v sezóně. Naproti tomu Viktoria Žižkov drží aktuální šnůru 10 výher v řadě a s 20-bodovým! náskokem míří jasně k vítězství v ČFL skupiny B a barážovému souboji zřejmě s Viktorií Plzeň B (skupina A je na čele mnohem napínavější). Oba soupeři se spolu tradičně utkávaly na úrovni 2. ligy, v jedné sezóně se společně setkali i v nejvyšší 1. lize.

Most doposud v porevoluční historii dokázal Viktorii Žižkov porazit pouze dvakrát. Na podzim 2007 v 1. lize vyhrál Most na domácím stadionu 1:0 díky vlastní brance Branislava Labanta. Ve 2. lize na jaře 2013 vyhrál Most doma 2:0, góly dávali Jakub Vojta a Kevin Lafrance. V dalších 7 vzájemných zápasech je bilance jednoznačná, Žižkov si připsal 3 výhry a 4 remízy.

Nadcházející sobotní utkání registruje zvýšený divácký zájem. Tábor Viktorie Žižkov hlásí až 200 cestujících fanoušků z Prahy. Most zaznamenal zvýšený divácký zájem už v posledním domácím utkání proti Velvarům, domácí rekord v počtu diváků však překonám nebyl. Ten stále drží utkání proti FK Teplice B, které dle oficiálních zdrojů navštívilo 500 diváků. Za zmínku určitě stojí, že podzimní vzájemné utkání Žižkov - Most zaznamenalo zatím největší divácký zájem v celé soutěži. V září dorazilo na tradiční žižkovský stadion 1.320 diváků, což je zatím největší návštěva ČFL v této sezóně.

Mostecký klub, který od konce podzimu hraje své domácí zápasy na stadionu Josefa Masopustam má nyní šanci v tabulce návštěvnosti pořádně zabojovat. Ačkoliv velikonoční víkend je tradičně dovolenkový, přesto registruje zvýšený potenciál diváckého zájmu a není od věci se pokusit o pokoření hranice 1.000 osob.

V průběhu týdne probíhá předprodej vstupenek v sekretariátu klubu. Prodej vstupenek by však měl být zvládnutelný i v sobotu. Stadion bude mít 3 vstupy, dva tradiční pro mostecké fanoušky a jeden speciální pro Viktorii Žižkov. Žižkov bude mít vlastní sektor na protilehlé tribuně, kam si připravuje i vlastních choreo.

Kde parkovat?

Parkování je možné zdarma na hřišti bývalé umělé trávy. Při průjezdu do areálu je pouze nutné zaplatit vstupné za osádku auta. Ačkoliv parkování v okolí stadionu není obtížné, přesto doporučujeme tuto variantu parkování.

Stadion má od posledního zápasu obnovené ozvučení. Pracuje se na fanshopu, který bude v provizorním režimu otevřen již v sobotu. Snažíme se rovněž o zlepšující se občerstvení i VIP prostory a alespoň mírnou obnovu zašlé slávy kdysi slavného stadionu.

Poslední sportovní výsledky obou soupeřů ukazují na dobrou sportovní formu. Mohlo by jít skutečně o zajímavý zápas jak ze sportovního hlediska, tak z pohledu fanouškovství. V sobotu bude stát za to vyrazit zase jednou na Baník.

Utkání má výkop v sobotu 8.4.2023 v 15:00 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru