DRAMA NA TRATI: Při ústeckém půlmaratonu bojovali záchranáři o život běžce
Ilustrační foto
Sport

Ústí nad Labem – Vyčerpání, kolapsy, svalové křeče nebo dehydratace byly nejčastější příčiny zdravotních potíží běžců v rámci zdravotnického zajištění Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem.

„Celkem jsme v průběhu půlmaratonu ošetřili 22 běžců. U dvou byl zdravotní stav velmi vážný. Jeden z těchto běžců musel být nakonec převezen na urgentní příjem do ústecké nemocnice, u druhého běžce se nám podařilo nakonec zdravotní stav stabilizovat,“ popsal intenzivní péči záchranářů jejich mluvčí Prokop Voleník.

Běžci i diváci během závodu zaregistrovali zvýšený pohyb zasahujících sanitních vozů na trati. Díky včasné pomoci profesionálních zdravotníků ZZS Ústeckého kraje nemá letošní ročník naštěstí žádnou oběť. Kromě zdravotních potíží ošetřili záchranáři také běžce s bolestí kotníku či s bolestí kolene.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru