Pojede se další závod o Krušnohorský pohár. Na trati uvidíte ostřílené jezdce i osmiletého klučinu
Foto: Krušnohorský pohár / Mirek Grusa
Sport

Chomutovsko - Fanoušci a nadšenci do motosportu se mohou těšit na další, v letošním roce třetí závod automobilů do vrchu podniku Krušnohorský pohár.

V sobotu 20. května pořádá Automotorsport Osek na oblíbené 3.400 metrů dlouhé trati Petlery - Mědenec další ze závodů Krušnohorského poháru s přídomkem Erzgebirgspokal.

Trať se nachází 15 kilometrů od hraničního přechodu Vejprty. Depo závodu je umístěno cca 650m za cílem. Jedná se o čtvrtý závod sezóny Krušnohorského Poháru 2017.

„Určitě opět uvidíme velké souboje, a to jak v jednotlivých třídách, tak v absolutním pořadí poháru. Současně se jedná o další závod pořádaný pod záštitou Evropské unie - Evropského fondu pro regionální rozvoj, Euroregionu Krušnohoří, programu SN-CZ,“ upřesňuje Vladimír Krejčí organizátor Krušnohorského poháru.

Ostřílení borci i osmiletý klučina Jan Bursa na závodní trati

Těšit se můžete na nadupané stroje, závodní legendy jako zasloužilého mistra sportu Jiřího Webingera, dále Jiřího Bažatu či Jiřího Plovku. Uvidíte ale i nejmladšího závodníka, osmiletého Jana Bursu. „Honzík pojede opět se svým dědečkem, který jistí jeho bezpečnost. Pojede v upraveném autě zn. Mazda, kde jsou stejně, jako to známe u aut v autoškole, volant a pedály i u spolujezdce. Ten však zasáhne pouze v případě, pokud by Honzík udělal nějakou fatální chybu. Klučina, který teprve navštěvuje základní školu, zdolává i zkušené jezdce. Například na závodech na mosteckém Autodromu 1. dubna se umístil mezi 97 dospělými závodníky na 76. místě. Takže jezdit tedy tento malý borec umí,“ prozrazuje Vladimír Krejčí.

Doprovodný program i občerstvení

Čeká vás i doprovodný program, například dětské soutěže o sladké ceny a medaile. Chybět nebudou ani krásné hostesky. V prostoru ředitelství závodu bude již od pátku otevřeno občerstvení a k dispozici WC.

Bezpečnostní opatření

Technickou a zdravotní službu zajišťují záchranáři Rescue team Liberec, Hasiči PASEC a sanita s lékařem, kteří budou rozmístěni podél trati. Důrazně upozorňujeme, že se diváci v prostoru závodu (kolem celé trati) musí pohybovat pouze na vyznačených místech a musí bezvýhradně respektovat aktuální pokyny pořadatelů - hrozí nebezpečí vážného úrazu.

Upozornění pro cestující směr Měděnec! Silnice bude uzavřena!

Z důvodu konání závodů do vrchu Krušnohorský pohár bude silnice z obce Petlery do Měděnce dne 20. 5. uzavřena. Objížďka bude vedena přes obec Hradiště. Z obce Petlery nepojedu ani autobusy, doprava místních obyvatel bude zajištěna organizátorem závodů Krušnohorský pohár náhradní dopravou. Ta bude jezdit z Petler do Klášterce nad Ohří v obvyklých časech dle platného jízdního řádu autobusů.

Třetí závod podniku Krušnohorský pohár se pojede na trati Petlery - Měděnec v sobotu 20. Května v době od 8 do 17 hodin. Více informací najdete zde.

Harmonogram závodu:

19. května

  • 14:00 - otevření depa závodních strojů
  • 15:30 administrativní a technické přejímky do 20:00

20. května

  • 06:30 administrativní a technické přejímky do 7:45
  • 08:30 rozprava s jezdci v depu
  • 08:50 uzavření trati
  • 09:00 2 tréninkové jízdy
  • 12:00 3 závodní jízdy
  • 17:00 vyhlášení výsledků závodu a předání cen

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru