Mostecká motokárová stáj si na Mistrovství republiky v kartingu vedla dobře. Matvej Sonkin si dojel pro stříbro
Foto: HKC Racing Team
Sport

Písek - Na motokárové trati v areálu Hradiště u Písku se jel už třetí podnik oficiálního Mistrovství České republiky v kartingu a mostecká motokárová stáj tu o sobě opět dala vědět. Matvej Sonkin v kategorii Baby 60 ukořistil stříbro a dobře si vedl i ve třídě Mini 60.

 

Na písecké trati se tradičně svádí tuhé souboje. Měří kilometr a 105 metrů a má dost velké převýšení. Malí závodníci tu jezdí průměrnou rychlostí 77 kilometrů v hodině a nedarují si ani centimetr. Matvej v Baby 60 zajel druhý nejrychlejší čas v měřeném tréninku, ve dvou bodovaných jízdách skončil třetí a pak dokonce první. V závěrečném Superfinále dojel druhý a upevnil si tak i celkovou druhou pozici v tabulce průběžného bodování šampionátu.

V technicky lehce odlišné kategorii Mini 60, kterou jezdí o něco starší a větší soupeři, Matvej sbírá další jezdecké zkušenosti. Byl tu třetí v kvalifikaci, v závodech pak třetí a čtvrtý a v Superfinále se musel poprat se smůlou, která mu nakonec vynesla sedmou příčku. Body získané v Písku jej však přesto dál drží na průběžném třetím místě v republice.

"Postupný vývoj a průběžné zlepšování časů i celkových výsledků," popsal ve zkratce růst svého svěřence trenér Ivan Houzák. "Potvrzuje se, že jsme na dobré cestě a druhé, respektive třetí místo v republice naznačují, že na konci sezóny by Matvej mohl zamířit za hranice a zúčastnit se klidně světového finále své kategorie. Změření sil se stejně starými kluky z jiných zemí bude představovat další poznatky i zkušenosti. Sezóna je ale teprve v půlce, v srpnu pokračujeme dalšími závody v Třinci," doplnil.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru