Šestý nejlepší evropský kulturista je z Pedagogické fakulty UJEP
Michael Kučera. Foto: archiv M. K.
Sport

Ústí nad Labem - Student katedry tělesné výchovy a sportu Pedagogické fakulty UJEP Michael Kučera se stal 6. nejlepším mužem v Evropě v kulturistice federace Nabba/WFF.

Michael Kučera svou zálibu ve sportech umocňuje profesionálním soutěžením v kulturistice. Tato oblast mu byla v letošním roce velmi slibně nakloněna. Začalo to na pražském Mistrovství ČR v kulturistice federace Nabba/WFF, kde po dlouhém a náročném dni vybojoval 1. místo a stal se mistrem České republiky.

Díky tomuto úspěchu vycestoval do zahraničí, aby se zúčastnil mistrovství Evropy pořádaného v Litvě. Dvanáctihodinovou cestu do litevského Kaunasu absolvoval Michael autem přes Polsko spolu se svým otcem a kamarádem. Po vyčerpávající jízdě dorazili na místo nad ránem v den konání soutěže. Mnoho času na regeneraci neměl.

„Soutěžil jsem v kategorii WFF Athletic. Přesto, že jsem poctivě protáhl všechny svaly, chytla mě těsně před vstupem na pódium křeč do tricepsu. Během soutěže postupně přecházela tělem, takže při porovnávání v základních čtvrtobratech a povinných pózách jsem vážně trpěl. Řekl jsem si ale, že když už jsem se dostal sem, tak to nevzdám,“ popisuje svůj boj o evropský titul Michael.

Nakonec v silné evropské konkurenci početné kategorie WFF Athletic obsadil vynikající 6. místo.

„Byl jsem trochu zklamaný, protože vím, že na 3. místo jsem určitě měl, a neudělat chybu s nátěrem, mohlo to tam padnout. I tak to pro mne byla obrovská zkušenost a zároveň motivace do příští sezóny,“ hodnotí svůj výsledek Michael, který se již nyní připravuje na další závody.

(šik)

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru