Okolo jezera pod Hněvínem se pojedou velké in-line závody
In-line maraton na Matyldě. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Most - Okolo jezera Matylda na Mostecku se pojedou v neděli 3. září velké in-line závody. Na čtyřkilometrovém okruhu se koná již počtvrté klání na kolečkových bruslích. Jeho součástí je i mistrovství České republiky v silničním in-line maratonu. Závody jsou určeny pro všechny věkové kategorie, širokou veřejnost i pro držitele licence ČSKB.

Již v sobotu večer se mohou nejmenší zájemci těšit na školu v in-line bruslení, následovat bude závod čtyři plus čtyři pro světlušku. Ten bude zajímavý tím, že závodníci jedno kolo pojedou na bruslích a druhé poběží.

„Hlavní závodní den odstartuje v 10 hodin dětskými závody na 500, 1 000 a 3 000 metrů. Následovat bude ve 13 hodin Mosteckej tucet na 12 kilometrů a tři kola a v 15 hodin Mistrovství České republiky v in-line maratonu na 42 kilometrů a deset kol. V obou případech dojde k oddělení registrovaných závodníků a hobby účastníků opožděním startu pro druhou skupinu o dvě minuty. Hlavního závodu se zúčastní i olympionička a několikanásobná mistryně světa Claudia Pechstein,“ informoval hlavní pořadatel Jan Chejn. Ta už se na mosteckém okruhu okolo Matyldy ukázala a trať si pochvalovala.

Aktuality mohou zájemci sledovat na webových stránkách www.most42inline.cz, kde je možné se i registrovat. Startovné se pohybuje od 50 Kč (dětské závody), přes 150 Kč (Mosteckej tucet) až po 350 Kč (maraton). Konání závodů podpořilo město Most, Ústecký kraj, Vršanská uhelná a Severní energetická společnost. V den konání závodů bude pro veřejnost až do 17. hodin uzavřen prostor in-line dráhy.

Průběh závodního dne

  • 9:00 zahájení registrace
  • 10:00 dětské závody (500 m, 1 000 m, 3 000 m), Open/Hobby
  • 12:00 vyhlášení výsledků (dětské závody)
  • 13:00 Mosteckej tucet (12 km, 3 kola), Open/Hobby
  • 14:00 vyhlášení výsledků (Mosteckej tucet)
  • 15:00 Open Vršanská uhelná maraton - MČR (42 km, 10 kol)
  • 17:00 vyhlášení výsledků (maraton, MČR, MSC pohár)

(dun)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru