Judisté se jeli soustředit do Jesenice, dohromady jich bylo přes 60
Foto: Jakub Nemček
Sport

Most - Tak jako každý rok, i letos pořádal oddíl Juda z 15.ZŠ v Mostě soustředění pro své judisty. A stejně jako i v předchozích letech pod svá křídla přibral i judisty z Kladna, Buštěhradu a ze Sítné. Dohromady se tak jelo soustředit přes 60 sportovců, a i letos na ně čekal nabitý program.

Během čtrnáctidenního pobytu v rekreačně sportovním středisku Pod Kempem v Jesenici u Rakovníka byl pro judisty připraven pestrý program, který sestával z dopoledních čtyř hodin Juda, posilování a zlepšování kondičky, odpoledne se pak rozšiřovaly znalosti a zkušenosti judistů i v jiných oblastech. Mimo Judo se tak trénovala například i sebeobrana, gymnastika, nunchaky, střelba nejen z luku nebo ze vzduchovky a potřeba bylo pilovat i teoretické znalosti Juda.

2808judo3

A aby judisty neunavoval celých 14 dní jen sport, mohli se odreagovat například na večerních diskotékách, u táboráku nebo u pouštění filmů a pořadů ze světa juda. A v případě horkých odpoledních dnů byl k dispozici i bazén, ve kterém se dalo příjemně ochladit a zablbnout si.

2808judo4

Další překvapení bylo připraveno v podobě výletu do Železničního muzea v Lužné u Rakovníka, kde se mohli podívat na staré lokomotivy a vidět i některé v akci. Největší radost a zážitek ale měli (nejen) malí judisté z domluvené návštěvy reprezentantů Michala Horáka a Tomáše Knápka a vícenásobné mistryně světa v Judo Masters Lenky Königové. Ode všech si mohli judisté nechat podepsat například pásek ke kimonu pro štěstí, nebo památeční triko ze soustředění, které všichni dostali na začátku soustředění.

2808judo7

Soustředění pak bylo zakončeno dopoledními zkouškami ze znalostí s dovedností juda, kde si většina judistů mohla zvýšit úroveň technické zdatnosti a ze soustředění se tak vraceli skoro všichni s vyšším páskem. Odpoledne se pak podařilo ještě uspořádat přátelské závody o medaile a diplomy, kterých se účastnili i judisté z oddílu Stadion Teplice, kteří byli ve stejném středisku na vlastním soustředění a jeden závodník z Litvínova. Na závěr posledního dne pobytu všichni dostali diplomy za statečně zvládnutou stezku odvahy a další ceny a diplomy za soutěže a hry, které pro ně během pobytu připravovali vedoucí oddílů.

2808judo1

A jak zhodnotil soustředění letošní hlavní vedoucí Kuba? „Zvládli jsme to, dětem se to líbilo a to je vždycky super! Odjížděli po čtrnácti dnech plny zážitků, nových znalostí a většina i s novým páskem. Od září tak budou větším postrachem pro své soupeře z ostatních oddílů. Navíc návštěva Michala Horáka, Tomáše Knápka a Lenky Königové, to, že ty děti si mohli vyzkoušet trénink pod jejich vedením. A společná fotka s podpisem, nebo podepsané tričko – to už byly jen třešinky na dortu. Myslím, že to bylo opravdu fajn a všechny děti odjížděly spokojené a doufám, že příští rok s námi pojedou znovu. Jen já si letos zkusil pozici hlavního vedoucího poprvé a ačkoliv to byla úžasná zkušenost, za kterou jsem rád, příští rok tuto pozici ale rád přenechám opět manželce Verče, která to celé připravovala. Nebýt jí, tak to takhle super asi není. Takže i když letos na soustředění skoro vůbec nebyla (narodila se nám malá judistka), zaslouší si obrovské uznání a velký dík za všechny a hlavně za mě, že mi vše takhle připravila. Velké poděkování ale patří i ostatním, kteří se na hladkém průběhu podíleli – všem trenérům, vedoucím a instruktorům. Takže – DÍKY VŠEM!“

2808judo5

Na závěr je tedy potřeba ještě jednou poděkovat všem, bez koho by se soustředění takhle nepovedlo – rekreačnímu středisku Pod Kempem v Jesenici, Pavlu Bubákovi, který zpestřil program dětí a zařídil na jedno celé odpoledne skákací hrady, Verče Nemčekové za perfektní přípravu a organizaci, všem trenérům - Standovi Smékalovi, který mj. zařídil návštěvu reprezentantů, Františku Machůrkovi, který mimo pevnou ruku nad všemi se postaral i o návštěvu Lenky Königové, ale i Pavlu Staševskému, Jiřímu Solnaři, Michaele Holubové, Josefu Fraškovi, Blance Potočkové, Kláře Mužíkové, dále vedoucím, kteří se o své svěřence během celého pobytu starali – Kátě Szabové, Míše Janouškové, Petru Nemčekovi, Báře Andersové a Pavlu Kolbovi. Velmi důležitá byla letošní tišitelka bolístek, zdravotnice Pavla Andersová. Zapomenout nesmíme ani na návštěvu – Michala Horáka, Tomáše Knápka a Lenku Königovou. Všichni jmenovaní se ve svém volnu, mnozí i za vlastní dovolenou, jeli věnovat dětem a zaslouží si proto uznání a obrovský dík.

2808judo6

Autor: Jakub Nemček

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru