Jiří Šlégr nechce dráždit hokejového boha slovy o titulu. Chceme do play-off, drží se raději při zemi
Kapitán Michal Trávníček (vlevo) a Joshua Nicholls u nového dresu. Foto: Oldřich Hájek
Sport

Litvínov – Dva týdny zbývají do začátku nejvyšší hokejové soutěže. Litvínovský klub ve čtvrtek oznámil své plány do nové sezony a ukázal nové dresy i kanadskou posilu.

„Máme stabilizovaný rozpočet. Nejsme nejvýš, ale ani nejníž, zhruba ve středu tabulky,“ uvedl Jiří Šlégr, předseda představenstva HC Verva Litvínov. Většina peněz ze zhruba devadesáti milionů je od majitele, kterým je Unipetrol. „Unipetrol není sponzor, je to vlastník, proto tady zůstává v dobrých i horších časech. Navždycky,“ doplnil Krysztof Zdziarski, místopředseda představenstva.

Jak vidí Jiří Šlégr nastávající sezónu? Nechce nic zakřiknout. „Hokejový bůh existuje, a když se vyhlásí, že chceme hrát o titul, tak se to nepovede,“ usmívá se hokejová hvězda. „Pokusíme se navázat na loňský výsledek. Říkáme tedy, že chceme do play-off,“ dodal.

Bude na úspěch dostatečně silný kádr? „Jsme rádi, že Radim Rulík pokračuje v roli hlavního trenéra, podařilo se udržet kostru družstva. Kolem kapitána Michala Trávníčka zůstaly ty největší opory, snad kromě Robina Hanzla, který odešel do KHL. Odchody jsme se snažili nahradit stejně kvalitními hráči, aby mužstvo bylo srovnatelné s tím loňským,“ říká generální manažer Vervy Robert Kysela.

Tým prošel také o něco delší letní přípravou, než je zvykem. „Protáhli jsme ji z deseti na dvanáct týdnů a zařadili více přípravných zápasů,“ prozradil hlavní trenér Radim Rulík, podle kterého bude hodně důležité dobře začít. „Všichni na sobě cítíme, že připravení jsme a myslím, že dlouhodobá soutěž nám dá za pravdu. Z týmu mám osobně dobrý pocit,“ svěřil se kapitán Michal Trávníček.

Mezi novými jmény bude mít na litvínovském dresu své jméno i Kanaďan Joshua Nicholls. Proč se rozhodl pro Litvínov? „Česká republika vypadala jako dobrá možnost, kde bych se mohl ukázat,“ řekl. Očekávají se od něj góly. Podle Roberta Kysely je ve chvíli, kdy se dostane do šance, pro soupeře hodně nebezpečný. „Příprava byla dobrá, měl jsem dost času na sehrání se spoluhráči, jsem přesvědčený o tom, že góly budu dávat,“ uzavřel Josh, jak mu říkají ostatní z týmu.

Aktuálně také píšeme

{article 38080}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru