Celorepubliková soutěž starších žaček se rozjela. Děvčatům se zatím v zápasech daří
Foto: DHK Baník Most
Sport

Most - Protože se do této celorepublikové soutěže pod názvem Žákovská liga přihlásilo pouze 23 týmu z Čech a Moravy, měli Černí andělé v prvním kole, ke kterému zajížděli na horkou půdu ambiciózní DHC Plzeň, pouze tři soupeře. V této soutěži je už tradičně minutáž utkání stanovena na 2 x 20 minut.

"Našim prvním soupeřem v letošním ročníku byly shodou okolností děvčata se Spartaku Ústí nad Labem, se kterými se pravidelně potkáváme v oblasti. Přesto, že i tentokrát jsme utkání ovládli od začátku do konce, nemohli jsme vypustit ani minutu a i zde jsme uhájili letošní neporazitelnost s tímto soupeřem a zvítězili 21 : 16. K druhému klání tohoto dne jsme vzhledem k rozlosování museli naskočit pouze po půlhodinové přestávce a to proti domácím házenkářkám z DHC Plzeň," uvedl trenér Černých andělů Jiří Maršík.

"No a náš rozpačitý začátek, proti vysoké zdi na brankovišti z velice urostlých plzeňských hráček znamenal to, že jsme se naší první branky dočkali až v deváté minutě zápasu, kdy se uvolněním jedna na jednu prosadila naše nejmladší hráčka Eliška ŘÁDOVÁ. Přesto, že jsme po prvním poločase prohrávali o čtyři branky 5 : 9, nehodili jsme flintu do žita a ve druhém poločase dotáhli trošičku zaskočené domácí na jednobrankový rozdíl. Bohužel v tento okamžik neproměňujeme sedmimetrový hod a soupeř opět odskakuje, i když se znovu pokoušíme zvednout hlavu a jít dál na otočení skóre už nezbývá čas a padáme o dvě branky 12 : 14," vysvětlil trenér.

"V posledním utkání tohoto dne nastupujeme proti nepříjemným děvčatům s SHK Velká nad Veličkou. Soupeř nám dlouho nedovoluje dostat se do tempa a přes to, že stále vedeme, není to z naší strany nic moc, poločas 10 : 8. Ve stejném duchu probíhá i druhá půle a až v závěru se trošičku uklidňujeme a v poklidu dohráváme s lavičkou a připisujeme si další dva body za vítězství 22 : 17. Je škoda, že nám v sobotu chyběla zraněná Adéla SCHETHAUEROVÁ, která je nedílnou součástí naší první vlny rychlého útoku, ale pozitivní pro nás je, že především v zápase s DHC Plzeň, jsme se opět přesvědčili, že bojovat je potřeba až do posledního hvizdu rozhodčího. Zítra si vše vyhodnotíme, řekneme si pár slov, a především opět zabereme na tréninku, protože víme, že od něj se vše odráží. Děvčatům za sobotu děkuji a jedeme dál," dodal.

Sestava a počet vstřelených branek:
Tereza JURINOVÁ a Daniela SVOBODOVÁ – brankařky, Sára HOJEROVÁ – 1/1, Eliška JINDŘICHOVÁ – 6, Nikola RIŠKOVÁ, Adéla MARTÍNKOVÁ – 2, Kateřina ŠUTTOOVÁ – 3, Eliška ŘÁDOVÁ – 7, Lucie VÁLEČKOVÁ, Kristýna TURČANOVÁ – 3, Kateřina FILOVÁ – 16/5, Aneta KŘEPELOVÁ – 7, Adéla ČÁSOVÁ – 10/2. Trenér: Jiří MARŠÍK

Autor: Jiří Maršík, DHK Baník Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru