Litvínovští Bivojové prohráli čtvrtý zápas v řadě. Vánoční svátky stráví na osmém místě
Ilustrační foto: SK Bivoj Litvínov
Sport

Litvínov - Litvínovští borci se střetli v Havířově s tamním Pegresem a znovu a již počtvrté za sebou prohráli. Tentokrát opět obdrželi sedm branek jako v posledním zápase v Brně, a i když dali o jednu branku více než v minulém zápase, stejně z toho byla opět prohra, a to o jedinou branku 7:6.

Bivojové teď mají celé vánoční svátky a týden v lednu na znovunalezení své formy z úvodu sezóny, díky níž drží stále ještě postupovou (do play-off) osmou příčku ve čtrnáctičlenné prvoligové tabulce.

Začátek zápasu vyšel lépe domácímu Havířovu, který se usadil na první příčce prvoligové tabulky, a na jeho výkonu to bylo vcelku dobře znát. Bivojové se ale snažili svému soupeři vyrovnat a po relativně vyrovnaném výkonu se šlo poprvé do šaten za stavu 1:0 pro domácí.

Litvínovští hráči poté podali po delší době pěkný výkon, od druhé třetiny již byli nejméně vyrovnaným soupeřem domácímu Havířovu, a po zásluze překlopili skóre během prostřední části na svojí stranu - 2:3.

Do poslední třetiny pak bivojové nenastoupili zcela špatně i když jako první inkasovali, ale kolem 45. minuty lehce vypadli z role a inkasovali ještě třikrát. Za stavu 6:3 pro domácí tak byli litvínovští trenéři donucení vybrat si oddechový čas a znovu namotivovat své hráče. To se povedlo relativně dobře, když za necelé dvě minuty Litvínov ztrácel pouhé dvě branky, a nadále se tlačil do zakončení.

Litvínovské hráče v poslední desetiminutovce přibrzdila dvě přísná ale zbytečná vyloučení, ale přesto v závěru dvakrát nastřelili tyčku domácí branky a další velké šance neproměnili. Bivojové tak sice opět prohráli, ale prezentovali se výkonem, který je příslibem do dalších utkání.

Pegres Havířov - Bivoj Litvínov 7:6 (1:0, 1:3, 5:3)

Branky (asistence): 21:32 Viktor Hocelík (Daniel Hulič), 24:22 Lukáš Pudil (Tomáš Skalitz), 39:12 Viktor Hocelík (Michael Pitek), 46:04 Tomáš Skalitz (Viktor Hocelík), 47:04 Ondřej Tichý, 56:24 Ondřej Krejčí (Daniel Hulič)

Vyjádření trenéra:
„Náš výkon byl oproti minulým několika kolům opravdu lepší, a dá se na něm stavět. Nevyvarovali jsme se však jednomu výpadku, a proto jsme prohráli.“

Sestava:
B: Stránský, Vybíral
O: Pecháček, Tichý, Sattler, Pitek
Ú: Hocelík, Harák, Strejček, Fanta, Hulič, Vitvar, Skalitz, Krejčí, Pudil, Mandelbaum

V následujícím zápase se Litvínov představí na domácím hřišti ve sportovní hale u Koldomu. Šestého ledna od 15:00 hodin příštího roku tam změří síly s týmem FBC Svitavy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru