Litvínovské házenkářky mají za sebou turnaj na Moravě. Odvezly si třetí místo
Foto: KNH Litvínov
Sport

Troubky - Na konci února bojovaly dorostenky na semifinále zimní ligy mládeže v Plzni o postup do finále. Přes veškerou snahu a bojovnost skončily na čtvrtém nepostupovém místě. Z velké části bylo družstvo tvořené ze starších žaček.

Velkou ztrátou pro tým byla nemoc bekyně Patricie Prantové, kterou zastoupila Natálka Stará a předvedla nejlepší výkon z celého družstva. Přestože holky nepostoupily, tak ukázaly, že hrát umí a že o nich ještě uslyšíme.

Tento víkend byl ale pro KNH Litvínov vyvrcholením v kategorii starších žaček, kdy se utkaly na zimním halovém poháru ČR v Troubkách s nejlepšími týmy z Čech i Moravy. Začátek se holkám moc nepovedl a prohrály první dva zápasy. Trenéři se ale nedali a protože věděli, že mají navíc, vyhecovali je k lepším výkonům a zbylé zápasy už byly jen o výhrách. Všechny týmy byly vyrovnané a do poslední chvíle nebylo jisté, jaké umístění si družstva odnesou. Rozhodovala minitabulka a skóre a KNH Litvínov si odnesl krásné 3. místo.

V těchto turnajích se mezi trenéry všech týmů rozdává hodnocení hráček pro daný turnaj a určí tak nejlepší hráčky každé hrané pozice. Obránkyně Natálka Stará byla zvolena nejužitečnější hráčkou týmu KNH Litvínov a útočnice Lea Mošničková 3. nejlepší útočnicí turnaje. Zásluhu na výsledku ale mají všechny holky, kdy se dokázaly vzchopit a jako opravdový tým zabojovat i s favorizovanými družstvy a ukázaly tak, že na velké turnaje patří. Svým výkonem celý tým podržela v bráně Eliška Zvěřinová, která vychytala poslední dva zápasy opravdu perfektně. Trenéři děkují hráčkám i rodičům, kteří přijeli děvčata povzbudit, přestože se hrálo až na Moravě.

Sestava:
Brankářky: Eliška Zvěřinová, Lucie Moravcová
Obránkyně: Patricie Prantová, Natálie Stará, Andělová Eliška, Gažůrová Ema
Útočnice: Mošničková Leona, Gálová Hanka (K), Puffová Klára, Petránková Karolína, Kováčová Justýna
Trenéři: Hojer Petr, m.n.h. Bilohuščínová Zdeňka

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru