VIDEO: Unipetrol spustil diskusní pořad upozorňující na udržitelnost
Lukáš Sedláček. Foto: Unipetrol
Zajímavosti

Praha – Unipetrol zahájil projekt „Let’s Talk about It“. Jde o seriál diskusních videí oblíbeného popularizátora vědy Michaela Londesborougha, ve kterých odborníci sdílí své pohledy na téma udržitelnosti.

„Cítíme potřebu o těchto tématech veřejně diskutovat nejen s odborníky, ale předkládat je také obchodním partnerům a široké veřejnosti. Proto jsme přišli s touto talkshow. U mnoho témat se také aktivně podílíme na hledání či realizaci řešení. Jde například o testování výroby vodíku z obnovitelných zdrojů nebo recyklace plastů pyrolýzou“ řekl Jakub Kosmowski, ředitel marketingu skupiny Unipetrol.

Cílem iniciativy je upozornit a prozkoumat oblasti, které jsou v dnešním světě stále důležitější. Ať už jde o cirkulární ekonomiku, alternativní paliva, recyklaci, až po zodpovědnou výrobu, společenskou zodpovědnost jednotlivců a korporací nebo další příbuzné oblasti. Série videí by měla fungovat jako vzdělávací nástroj pro veřejnost i zdroj informací pro podniky, které chtějí realizovat udržitelnější obchodní modely.

„Chceme, aby seriál představoval platformu pro diskuse, sdílení myšlenek a názorů na koncept udržitelnosti. Hosty vybíráme tak, aby zastupovali široké spektrum názorů a pohledů z řad odborníků, profesionálů i vizionářů“ říká Dr. Michael G. S. Londesborough B.Sc Hons Ph.D, vědecký pracovník Institutu anorganické chemie Akademie věd České republiky a moderátor projektu.

https://www.youtube.com/watch?v=JDlNyj98Yj8

První videa pilotního projektu je již možné zhlédnout na profilech Unipetrolu na sociálních sítích, jako je Youtube, LinkedIn, Facebook nebo Twitter, nebo na webu www.fuellinginnovations.cz. Své názory již v pořadu vyjádřily osobnosti jako například Josef Jančář (VUT Brno, odborník na pokročilé polymerové systémy), Vojtěch Vosecký (nezisková organizace INCIEN, téma přechodu z lineární ekonomiky na cirkulární), Lukáš Sedláček (Instituce ELAI, motivace společnosti k vyšším cílům) nebo Aleš Doucek (Česká vodíková technologická platforma, vodík jako palivo budoucnosti). S mnoha hosty i moderátorem „Let’s talk about it” se lze osobně setkat na hlavní události Týdne inovací ČR 2019, kde je Unipetrol generálním partnerem.

Skupina Unipetrol, největší petrochemický výrobce v České republice, považuje vytváření a podporu těchto projektů zaměřených na udržitelný model výroby a spotřeby za součást své společenské zodpovědnosti. Projekt Let’s Talk Aabout It propaguje prostřednictvím sociálních médií a na webu www.fuellinginnovations.cz. Do budoucna plánuje rozšíření dosahu projektu i na další mediální platformy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru