ROZHOVOR: V Mostě budeme s ostatními v zastupitelstvu hledat programové, ale i lidské průsečíky, říká primátor Jan Paparega
Jan Paparega.
Zajímavosti

Most - Přes čtyřicet procent všech hlasů získalo v komunálních volbách hnutí ProMOST v Mostě, které je i v dosavadním vedení města pod Hněvínem. V krátkém rozhovoru hodnotí volby primátor Jan Paparega, který zároveň postoupil do druhého kola senátních voleb.

Komunální volby do zastupitelstva města Mostu jsou za námi. Jak hodnotíte letošní volební kampaň?

Předně je potřeba ocenit, že letošní volební kampaň byla ze strany všech uskupení, které kandidovaly do zastupitelstva, vedena velmi korektně a nikoli v negativním duchu. Velmi oceňuji, že se všichni snažili oslovit voliče svým volebním programem a nesnažili se nikoho očerňovat. Politická kultura v Mostě tak zůstala zachována, za což patří všem velké díky.

Do městského zastupitelstva proniklo celkem pět subjektů, což je o jeden méně, než ve funkčním období 2018 – 2022. Nově budou v městském zastupitelstvu zasedat zástupci SPD a Trikolory. Pogratulovat se ovšem sluší všem, kteří úspěšně kandidovali v letošních komunálních volbách, a se kterými se těším na spolupráci v následujících čtyřech letech. Věřím, že najdeme společnou řeč v mnoha věcech a projektech, které posunou naše město dále.

Chtěl bych poděkovat všem kolegům ze zastupitelstva, se kterými jsem se potkával v posledních čtyřech letech. Ačkoliv jsme ne vždy našli společnou řeč a názor na řešení věcí, vážím si jejich práce a děkuji za ni. Věřím, že s mnohými budeme spolupracovat i nadále.

Dovolte otázku, zda jste již s někým jednali o povolební spolupráci?

Jak jsme deklarovali před volbami, chceme se sejít se všemi subjekty, které se do zastupitelstva dostaly. Budeme hledat programové, ale i lidské průsečíky. V tomto týdnu jsou naplánovaná setkání, která vyhodnotíme a projednáme následně s našimi zastupiteli. Věřím, že nějakou reálnou podobu o povolebním uspořádání bychom mohli mít už v příštím týdnu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru