VIDEO: Jak se staví most? Takhle vypadalo usazení kostrukcí přes Ohři
Foto: Správa železnic
Zajímavosti

Žatecko - Správa železnic pokládala přes řeku Ohři části nosních konstrukcí. Minulou neděli stavbaři usadili jednu, v úterý druhou.

"V neděli jsme usadili první část nové nosné konstrukce mostu přes řeku Ohři na trati mezi Plzní a Žatcem. Zdvih a umístění této 68 metrů dlouhé a 342 tun vážící konstrukce trval něco málo přes hodinu," informuje Správa železnic na svém webu. Psali jsme ZDE.

V úterý stavbaři položili druhou část. "Nová mostní konstrukce o hmotnosti 260 tun a délce 52 metrů je na místě," napsala Správa železnic na svůj profil na Twiterru.

Naše redakci má k dispozici video, jak nosní konstrukce přesouval ze staveniště na místo jeřáb Liebherr LR 1750. Autorem videa je Petr Marek.

https://www.youtube.com/watch?v=jxowg8iQMO

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru