VIDEO: Jaké to je za zdmi věznice, kde je i několik odsouzených na doživotí? Takhle to vypadá v Horním Slavkově
Věznice Horní Slavkov. Foto: Vězeňská služba ČR
Zajímavosti

Horní Slavkov – Věznice Horní Slavkov se nachází v Karlovarském kraji. Její historie se začala psát v roce 1949. Leží v místě nejstaršího tábora s názvem Prokop, který měl krycí označení T.

V červenci před 74 lety sem bylo umístěno prvních 250 vězňů, o měsíc později jich bylo téměř 500. Dnes je celková normová ubytovací kapacita 703 dospělých mužů odsouzených k výkonu trestu odnětí svobody do věznice s ostrahou se středním a vysokým stupněm zabezpečení. Aktuálně zde svůj trest vykonává také 6 mužů odsouzených na doživotí.

Ve věznici je specializované oddělení pro odsouzené s duševní poruchou a poruchou chování a oddělení se zesílených stavebně-technickým zabezpečením. V ideálním případě má chod Věznice Horní Slavkov zabezpečit 308 zaměstnanců, z toho je 118 zaměstnanců v pracovně-právním vztahu a 190 příslušníků. 7 z nich slouží se svými služebními čtyřnohými parťáky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru