Namalovaný Rákosníček na kamínku zaujal jeho nálezce v Egyptě. Chtěl poznat autora. Zdroj: FB Kamínky.cz
Zajímavosti

Lahošť, Litvínov – Znáte malované kamínky? Je to velmi oblíbená aktivita, kdy autor pomaluje kamínek a na druhou stranu napíše směrovací číslo, odkud pochází. Položí jej na zajímavé místo a tím ho vyšle do světa. Pak už jen sleduje, zda se ve vytvořené skupině na sociální síti Facebook jeho výtvor objevil, když kamínek někdo našel. Některé kamínky putují nejen po Česku, ale i do ciziny. Povedlo se to třeba kamínku z Lahoště a Litvínova.

 
Ve skupině Kamínky, která vznikla pro příznivce této kratochvíle, vložil v pondělí 16. října někdo zajímavou výzvu. Její autor, který kamínek našel v Egyptě na pláži, by rád poznal jeho autora nebo autorku.

Na kamínku je namalovaná postava z pohádkového seriálu, Rákosníček. Poštovní směrovací číslo odkazovalo na obec Lahošť. Výzvu tedy zveřejnilo i E-Teplicko a odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Na sociální síti se pod článkem již ozvala autorka. Je jí Lenka Křížová, která okamžitě reagovala: „Ten je náš. Sestra ho vezla v červenci 2021, když tam byla na dovolené. Děkujeme, máme radost." Jako důkaz přidala i fotku z hotelového pokoje, kde měli kamínek připravený.

Podobně se z putování svého kamínku může radovat i devítiletý Přemek z Litvínova, který kamínky maluje se svojí babičkou. Jeho výtvor doputoval na Džerbu, kde jej nalezla Doreen Lange z Německa. Díky skupině Kamínky mohl už předtím sledovat, kdo jej našel v Majalandu a s kým putoval právě přes Středozemní moře na letní dovolenou. Teď už jen netrpělivé čeká, zda se dozví, kam až doputovaly kamínky, které v létě pokládal u vstupu na pláž v Polsku u Baltského moře. Kamínky byly v momentě hned pryč.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru