Pokud vás zaujala možnost bydlení v moderním seniorparku DKS, můžete si domluvit osobní prohlídku na tel.: 777 478 285 případně poslat email na info@hoteldks.cz.
Zajímavosti

Chomutov – Kousek od centra, avšak v klidné lesní krajině Krušných hor již několik let funguje moderní seniorpark areál DKS – Domov Klidného Stáří. Uprostřed apartmánových domků stojí hlavní budova, s ohromnou čelní prosklenou stěnou. Bydlí zde senioři, kterým již nevyhovovalo rušné bydlení ve městě. Nebo ti, kteří již nechtěli mít starosti s náročnou údržbou svého domu. Hlavní výhodou areálu je, že každý byt má přilehlou zahrádku s terasou, a celkově prostředí působí velice bezpečně a klidně.

Klid je přesně to, co si jeho obyvatelé pochvalují. Poloha na úpatí Krušných hor na okraji Chomutova poskytuje skvělé výchozí podmínky pro výlety do města i okolních lesů a kopců. „Je tu klid, jsme tu skvělá parta, každý má svoji zahrádku a terásku. Hlavně tu každý máme své soukromí,“ vyzdvihuje Valentina Václavková, co jí v areálu nejvíce vyhovuje.

Oproti běžným domovům pro seniory totiž lidé nebydlí v jedné budově, kde slyšíte, co se děje na vedlejším pokoji a na chodbách je neustálý ruch. Tady má každý svůj apartmán. Do něj si přiveze klient i vlastní nábytek ze svého původního domu. Pouze kuchyň je již na místě. Apartmá má celkem 46 m2, co si však senioři nejvíce pochvalují, je prostorná koupelna. V hlavní budově je navíc k dispozici společná prádelna i se sušičkou. „Když se k nám nastěhuje manželský pár, může mít obě části domku, tedy dvě apartmá vedle sebe. Získá tak už de facto větší byt. Někdo chce mít oddělené ložnice, jiní naopak získají obývák navíc,“ popisuje možnosti soužití manželských párů správce moderního seniorparku Pavel Dologh.

Že je zde skutečně skvělá parta lidí, je zřejmé už při pohledu do společenské budovy. Dámy se zde schází na kávu a debatují při pletení. Na sedačce si užívá příjemné odpoledne i paní Ducháčková, která zde žije už 9 let a také zde oslavila před pár roky devadesáté narozeniny. V rozhlehlé prosluněné místnosti je i kulečník a fotbálek. „Ten obklopí hlavně vnoučata, když přijdou na návštěvu,“ dodává Valentina Václavková. Že zde chce bydlet, prý věděla hned po prvních deseti minutách, co si areál prohlížela. „Doufám, že to je už moje poslední štace,“ dodává spokojeně. Výhodou podle seniorů, kteří zde žijí, je i možnost krátkodobého ubytování pro návštěvy, protože seniorpark nabízí i hotelové služby.

Foto

V centrální budově je také privátní wellness – s vířivkou a saunou. „Chodíme do ní s děvčaty každý týden,“ pochvaluje si další obyvatelka jednoho z apartmánů Alena Pirichová. Ta se už nemůže dočkat, až se ještě více oteplí a bude se moci věnovat své zahrádce.

Několik klientů v areálu má své auto, společně se tedy lidé domlouvají, když potřebují zajet do města. Přivolat si mohou také senior taxi, ale musí počítat s tím, že je potřeba jej objednat několik dní dopředu. „Někteří z nás řeší nákupy tak, že si objednávají dovážku přes Rohlík či Košík. Jednou týdně sem zajíždí prodejce, který vozí jogurty a další výrobky z Německa, také přijíždí Family Frost,“ vypočítávají dámy u stolu. Ne každý senior žijící v tomto komplexu si denně vaří, proto funguje i pravidelná dovážka obědů, navíc od dvou firem. „A Maruška objednává jak pedikúru, tak kadeřnici. Vždy oběhne všechny obyvatele areálu, aby nahlásila, kolik lidí má zájem,“ připomínají další dámy u stolu. Do seniorparku Domova klidného stáří také dojíždí jednou týden praktický lékař. 

Pokud hledáte klidné a příjemné místo, určitě se přijeďte do moderního seniorparku DKS podívat, osobní prohlídku si můžete domluvit na tel.: 777 478 285 případně poslat e-mail na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. „Čekací lhůty v našem seniorparku jsou krátké. Přijeďte se podívat, rádi mezi sebou uvítáme nové přátele,“ zve na návštěvu správce Pavel Dologh. Přijetí k ubytování do seniorparku DKS je podmíněno samostatností klienta. 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru