Expozice dikobrazů prochází přestavbou. Foto: Zoopark Chomutov
Zajímavosti

Chomutov – Chomutovský zoopark má ve svém chovu tři dikobrazy. Ti jsou nyní schovaní v zázemí. Jejich expozice totiž prochází modernizací. Hotovo bude za dva měsíce. 

„Začali jsme minulý týden a bude to trvat zhruba dva měsíce. Jak naznačuje ředitelka zooparku Věra Fryčová, hlavním cílem přestavby je přiblížit tato zajímavá zvířata návštěvníkům o trochu více, než je obvyklé," informuje zoopark na sociálních sítích. 

Dikobrazi ve volné přírodě žijí v Africe, jižní a jihovýchodní Asii a také ve Středozemí. Jsou to býložravci, živí se ovocem, kořínky a hlízami. Bývají aktivní převážně v noci, ve dne spí ve vyhrabaných norách. Jsou-li vyrušeni, naježí bodliny a začnou chřestit dutými ocasními ostny. Když ani to vetřelce neodežene, otočí se k němu zády a pokouší se ho nabodnout. Mezi lidmi je velmi rozšířená teorie, že mohou své bodliny vystřelovat. Není to pravda. 

První dikobraz přišel do Chomutova v roce 1997.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru