VIDEO: Lyžařský areál v Meziboří je těsně před spuštěním, pokud bude počasí dál přát
Rolba vyjíždí na svah v Meziboří. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Meziboří - Lyžařský areál v Meziboří připravili zaměstnanci technických služeb Meziboří ke okamžitému spuštění. „Záleží samozřejmě pouze na sněhových podmínkách. Vlek je po nezbytné údržbě v pořádku. K přírodnímu sněhu přidáváme umělý,“ říká vedoucí technických služeb Pavel Esop.

Podle posledních informací sportovního areálu na jeho facebookových stránkách bude vlek spuštěný v pondělí, pokud počasí bude příznivé. Zatím se na svahu objevují snowboardisté, kteří si kopec vyjdou po svých, a také nespočet sáňkařů.

Na údržbu svahu využívá Meziboří zcela novou techniku. Využili finanční dotaci od Unipetrolu jeden milion korun a pro lyžařský areál už v loňském roce před zimní sezónou pořídilo město dvě nová sněžná děla a čerpadlo na vodu. Další novinkou letošního sezóny je čtyřkolka s radlicí vhodná na údržbu svahu. „Kromě toho budeme využívat čtyřkolku také k dopravě osob po sjezdovce, například v případě zranění,“ prozradil dále Pavel Esop. O údržbu sjezdovky se kromě nové čtyřkolky za 550 tisíc korun stará rolba, kterou má město už pár let v garáži. Nainstalovány jsou i nové bezpečnostní prvky.

https://www.youtube.com/watch?v=z7_cw8Ka_sw

„Sjezdovku zasněžujeme, pokud jsou k tomu dobré klimatické podmínky. Potřebujeme minimálně třístupňový mráz. Upravujeme ji především v noci. Podílíme se také na zasněžování svahu pro lyžařskou školu,“ doplnil Pavel Ezop.

Sjezdovka bude v případě dobrých sněhových podmínek v provozu každý den. „Stejně jako v loňském roce. Máme i večerní lyžování. Lyžaři, kterým zbyly v permanentkách body z loňské sezóny, je mohou dál využívat,“ doplnil Pavel Esop.

Vlek je v provozu ve všední den od 16 do 20 hodin, v sobotu a neděli od 10 do 16 hodin a od 17 do 20 hodin.

(ema, oh)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru