Obrnické slavnosti 2019: Petr Kolář, Maxim Turbulenc a imitátor Jablonský
Obrnické slavnosti v loňském roce. Foto: archiv / Oldřich Hájek
Co se chystá

Obrnice - Ani letos nepřijdou obyvatelé Obrnic, Českých Zlatníků, Chanova a návštěvníci z blízkého či vzdálenějšího okolí o již tradiční rozloučení s létem. K Obrnickým slavnostem obec všechny zve už potřinácté, tentokrát se sejdou na starém fotbalovém hřišti v sobotu 7. září. Jak je už zvykem, bohatý program plný atrakcí pro děti i dospělé vygraduje vystoupením známých tváří showbyznysu. Zábavním odpolednem provede přítomné moderátor Roman Lukáš.

Oslavy zahájí zdravicí v 15:00 hodin obrnický místostarosta Josef Karas. Na pódiu se vystřídá zpěvák Petr Kolář či skupina Maxim Turbulenc. Diváky jistě pobaví i známý a vtipný imitátor Petr Jablonský. Chybět pochopitelně nemůže občerstvení s nabídkou kvalitních jídel a alkoholických i nealkoholických nápojů včetně ochutnávky domácích slaných či sladkých pokrmů z kuchyní místních hospodyněk.

Pořadatelé nezapomínají ani na nejmenší. „Naopak, nejvíce si užijí právě děti. Máme pro ně připravenou legrační show a řadu osvědčených atrakcí jako je nafukovací skluzavka, skákací hrad, malování na obličej, projížďka vláčkem či laserová střelnice. Velmi populární je svezení na živém koni,“ vyjmenoval starosta Obrnic Stanislav Zaspal.

Slavnosti iniciovalo v roce 2007 současné vedení obce, lákají každým rokem stále více i přespolní návštěvníky. „Vedle odreagování se při zábavě a relaxaci slavnosti plní také společenskou funkci. Je jen málo příležitostí, při kterých mohou lidé potkávat své sousedy, známé a přátele i jinak, než jen letmo na ulici. Popovídají se, svěří se svými starostmi i radostmi,“ vysvětlil starosta.

Připomněl také další pozitivní aspekt slavností, do jejich příprav se aktivně zapojují dospělí, děti i senioři z řad veřejnosti. "Při organizaci obecních akcí spolupracujeme také s místními spolky, sdruženími a neziskovými organizacemi. Bez jejich pomoci bychom se už neobešli,” dodal. (fou)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru