Meziboří - V plném proudu je v současné době investiční akce zateplení bytového domu čp. 282 – 288. Součástí je sanace lodžií a rekonstrukce ploché střechy. Práce za bezmála 10,5 miliónů korun by měly skončit v listopadu letošního roku, pokud to dovolí klimatické podmínky. Akci provádí společnost MATURE TEPLICE. 

„Stávající zateplení na tomto objektu už bylo dožilé. Nyní bude kompletně nová celá obálka domu, čímž se zabrání energetickým únikům a dojde k úsporám,“ uvedla vedoucí odboru výstavby majetku a životního prostředí Gabriela Soukupová.

1710mzbkz2

Do konce listopadu by měla být hotová také rekonstrukce komunikace v areálu garáží na Markově kopci. V případě, že zima letos přijde příliš brzy a klimatické podmínky dokončení akce nedovolí, bude rekonstrukce přerušena až do jara příštího roku.

„Na rekonstrukci této komunikace jsme se opakovaně snažili získat dotaci, ale žádný dotační titul, ze kterého by se mohlo čerpat na tuto akci, nebyl vypsán. Rozhodli jsme se proto k rekonstrukci z rozpočtu města. V této lokalitě byla komunikace už ve velmi špatném stavu a rekonstrukce se dále nedala odkládat,“ uvedl starosta města Petr Červenka. Akci provádí firma HERKUL a město vyjde na necelých 6,5 miliónů korun. (mez)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru