Přes zákaz vycházení měli dostaveníčko u garáží. Na řadu přišla i zběsilá honička
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - V ohrožování na životě se zvrtlo dostaveníčko osmi osob u garáží v Janově. Byť už bylo po deváté hodině večer, vesele se venku všichni společně bavili, aniž by měli dýchací cesty nějak chráněné. Strážníci skupinu vyzvali, aby své dostaveníčko rozpustila.

S jednotlivými aktéry se ten večer setkali ještě jednou. Nejprve další hlídka strážníků zastavila první vozidlo nedaleko ZŠ Janov. Řidič byl vyzván k podrobení se testu na drogy. Ukázal pozitivní výsledek. Marihuanu prý kouřil řidič předchozí den, což strážníky neoblomilo a hlídka převezla řidiče na stanici Policie ČR.

Druhý vůz se strážníci pokusili zastavit jen o malou chvíli později. Řidič však mířil přímo na služební vůz, ti naštěstí stihli na poslední chvíli uhnout. Do pronásledování řidiče se zapojila i hlídka Policie ČR, která se vydala za zběsile jedoucím vozem. Zastavit se ho podařilo až před kruhovým objezdem i díky zúžení vozovky ostrůvkem u přechodu pro chodce.

Řidič odmítal vypnout motor, strážníci jej museli s policisty z vozu vytáhnout a nasadit mu pouta. Při dotazu, proč se snažil najet na vůz strážníků, řidič uvedl, že byl oslepen světlem. Test na drogy u něj prokázal požití pervitinu, což následně potvrdil i testovací přístroj strážníků. Ukázalo se, že RZ na voze patří jinému vozidlu. Dále, že řidič nemá řidičské oprávnění.

Strážníci pomohli převézt zbytek posádky vozu na služebnu Policie ČR, vůz byl odtažen mimo silnici.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru