Bude konec nevysypaných popelnic? O odvoz odpadků z města se mají starat raději technické služby
Přetékající popelnice u Koldomu. Foto: archiv
Litvínov

Litvínov - Město Litvínov již několik let uvažuje, že si svoz odpadů bude zajišťovat prostřednictvím své společnosti Technické služby Litvínov. Svoz odpadu v Litvínově ale ještě do 31. prosince příštího roku smluvně zajišťuje společnost Marius Pedersen. Do té doby se musí Litvínov na převzetí odpadového hospodářství připravit.

Město koupilo pro tento účel areál bývalého kovošrotu v Litvínově-Hamru, kam se přesunou nejen technické služby, ale i sběrný dvůr, či městský útulek. Z výběrového řízení také vzešla vítězně firma SDP LITVÍNOV, s. r. o., která vyhotoví pro nový sběrný dvůr projektovou dokumentaci.

Převzetím odpadového hospodářství se rozšíří předmět podnikání technických služeb. Přípravy na vybudování zázemí, nákup zařízení i zajištění dostatečného počtu zaměstnanců je potřeba zahájit v dostatečném předstihu. Město hledalo vhodný dotační titul, momentálně žádný takový vypsaný není. "Zastupitelé na doporučení radních ve čtvrtek 30. září projednají poskytnutí dobrovolného peněžitého příplatku mimo rámec základního kapitálu společnosti Technické služby Litvínov, s. r. o., ve výši 38 mil. Kč. Financování ve formě bankovního úvěru, leasingu apod. by společnost Technické služby Litvínov značně zatížilo," uvedla mluvčí radnice Jitka Pavlíková.

Město Litvínov po převzetí odpadového hospodářství získá kontrolu nad množstvím vyprodukovaných odpadů. Jde o důležitý krok s ohledem na nově platnou odpadovou legislativu. Ta v sobě integruje požadavky Evropské unie na snižování množství netříděného domovního odpadu.

Momentálně od svozové společnosti nemá město relevantní data.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru