Prevence v litvínovských školách se během jara zaměřila na osobní bezpečí dětí při trávení volného času
Foto zdroj: MP Litvínov
Litvínov

Litvínov - Prevenci ve školách zaměřila preventistka Michaela Hejčová na besedy o osobním bezpečí při trávení volného času.

„Posilujeme i právní vědomí, protože děti se dopouští přestupků, na které je jejich okolí neupozorňuje: vandalismus, ničení veřejného majetku při jízdě na koloběžkách, nenosí helmu když jezdí na kole, neuklízí po psech, které venčí, mluví vulgárně a nevhodně se chovají v dopravních prostředcích i na zastávkách MHD. Občas situaci neodhadnou, občas něco udělají schválně,“ připomněla prevetistka. Ta si s dětmi při besedách povídá i o jejich nepříjemných zážitcích.

„Vypráví mi například o nepříjemné zkušenosti s cizími lidmi, přijala jsem i několik oznámení, které dále pomáhají při prevenci,“ prozradila Michaela Hejčová. O besedy nepřišly ani děti ve školkách. Tentokrát na téma Co mám dělat, když…Se žáky SOŠ Hamr probírala preventistka trestní odpovědnost schovanou v tématu Koho nechci za souseda.

Preventivní besedy absolvovali i klienti DSS Janov, tentokrát v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Lesovně v Tylově ulici.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru