Zástupci společnosti ORLEN Unipetrol při převzetí ocenění Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty. Zdroj: ORLEN Unipetrol
Litvínov

Ústecký kraj – Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol získala titul Nejžádanějšího zaměstnavatele roku 2023 mezi studenty Ústeckého kraje. Ocenění obdržela již potřetí v řadě.

Skupina v letošním roce získala další ocenění za svoji práci v personální oblasti, neboť letos již získala titul Nejlepší zaměstnavatel v Česku, Nejlepší zaměstnavatel v Ústeckém kraji a byla rovněž zařazena mezi Nejlepší zaměstnavatele v Evropě pro rok 2023. ORLEN Unipetrol je v obdobných žebřících a soutěžích hodnotící péči o zaměstnance a personální oblast firem úspěšný dlouhodobě.

„Jsme velmi rádi, že jsme pro studenty Ústeckého kraje první zaměstnavatel, který je napadne, když přemýšlí, kde by chtěli po škole pracovat. Dlouhodobě usilujeme o neustálé zvyšování úrovně spokojenosti našich stávajících i nově přicházejících zaměstnanců. Tato ocenění nám dávají skvělou zpětnou vazbu, že se nám naše snaha daří a zároveň tento výsledek vnímáme jako závazek pro další pokračování v naší personální strategii," říká Michał Chmiel, personální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol.

Skupina ORLEN Unipetrol získala nejvíce hlasů mezi více než 5 000 středoškoláky a vysokoškoláky, kteří do hodnocení firem v Ústeckém kraji pomocí moderního online dotazníkového šetření zapojili. Otázky pro studenty byly zaměřené především na představy o začátcích své kariéry, o nástupní mzdě, ale také očekávaný vývoj kariéry nebo délka trvání prvního pracovního poměru. Pro zaměstnavatele odpovědi studentů představují důležitou zpětnou vazbu o karierních představách nastupující generace a jak jejich značku mládež vnímá.

Anketa Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty patří mezi úspěšné projekty, jimiž se Klub zaměstnavatelů snaží od roku 2011 spojovat zaměstnavatele, školy a jejich studenty i absolventy. Kromě renomovaného hodnocení Zaměstnavatel roku podle mezinárodní metodiky PwC Saratoga se v uplynulých letech etablovala také soutěž „Škola doporučená zaměstnavateli“, v níž zástupci firem hodnotí střední školy v krajích a vysokoškolské fakulty na celostátní úrovni. Během osmi ročníků oceňování škol vzrostl počet zaměstnavatelů, kteří se zapojují do jejich hodnocení na více než 700. Společnost ORLEN Unipetrol, která se v posledních letech každoročně řadí mezi nejlépe hodnocené zaměstnavatele v Ústeckém kraji i celorepublikových žebříčcích se titulem Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty v Ústeckém kraji pyšní již opakovaně.

Jakožto nejlepší zaměstnavatel v České republice ve své kategorii se ORLEN Unipetrol intenzivně věnuje také dlouhodobé podpoře vzdělávání i výchově vedoucích pracovníků z řad vlastních zaměstnanců. Skupina navíc dlouhodobě úzce spolupracuje s řadu středních škol v regionu i vysokými školami jejímž studentům umožňuje praktickou výuku v Univerzitním centru, které sídlí přímo v litvínovské rafinérii. Nadace ORLEN Unipetrol kromě toho finančně podporuje úspěšné středoškolské a vysokoškolské studenty, i jejich pedagogy a školy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru