Litvínovská městská policie zhodnotila loňský rok. Prioritou stále zůstává Janov
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Rok 2017 nebyl z pohledu velitele Městské policie Litvínov Zdeňka Urbana nijak výjimečný. Oblast veřejného pořádku se významněji nelišila od let předchozích.

"V roce 2017 strážníci ve dvaceti případech asistovali Hasičským záchranným jednotkám Ústeckého kraje, čtyřikrát při požáru na skládce Celio. Čtyřikrát během roku použili defibrilátor, třikrát se jim podařilo člověka oživit. V loňském roce jsme si museli také poradit se zásadní změnou zákona o přestupcích. Všichni strážníci se museli nový zákon naučit a okamžitě začít používat v praxi. V oblasti přestupků a veřejného pořádku nám práci ztížilo rozhodnutí ústavního soudu, který zrušil tak zvanou vysedávací vyhlášku,“ doplnil Zdeněk Urban.

Prioritou pro strážníky i asistenty prevence kriminality byl v loňském roce Janov, stejně jako v několika letech předchozích. „V Janově dál sledujeme vnitřní migraci obyvatel z bytu do bytu nebo z domu do domu. Přibyly další domy, které jsou vybydlené. Ke konci roku evidujeme takových domů osm. V závěru roku došlo k odpojení od tepla a teplé vody u některých obývaných domů z důvodů dluhů na těchto médiích. Častěji jsme v loňském roce řešili narušování pořádku ze strany zahraničních dělníků ubytovaných v ubytovnách v centru Litvínova. Jednalo se o dělníky pracujících na obnově výbuchem poničeného provozu na Petrochemii Litvínov. Odráželo se to v četných asistencích revizorům DPMmL a v narušování veřejného pořádku v nočních podnicích,“ uvedl dále Zdeněk Urban.

Městská policie sleduje i drogovou scénu na území města. Na PČR předáno 7 poznatků na možnou výrobu a distribuci drog. V současné době má Litvínov 38 strážníků, 19 civilních zaměstnanců Městské policie Litvínov a 12 asistentek prevence kriminality.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru