Posunutí přechodu u Lidlu, nové chodníky a ostrůvky. Velebudická prochází proměnou
Rekonstrukce Velebudické ulice v Mostě. Foto: město Most / Mostecké listy
Most

Most - V Mostě se pracuje na plánované rekonstrukci Velebudické ulice. Součástí stavby je úprava přechodů i stavba přechodů nových, výstavba miniokružní křižovatky, pěší propojení k obchodnímu centru a stavební úpravy dělících ostrůvků. Stavba za necelých pět miliomnů korun by měla být hotova do konce prázdnin. Informují o tom Mostecké listy.

Přechod pro chodce u okružní křižovatky u Lidlu (tedy v místě křížení ulic Velebudická – Lipová – Višňová – Okružní) bude posunut o zhruba 14 metrů a je navržen s ochranným dělícím ostrůvkem, po pravé straně před okružní křižovatkou vznikne nový chodník a rekonstruován stávající asfaltový chodník, který nahradí betonová dlažba.

Nové místo pro přecházení vznikne u McDonald´s nedaleko miniokružní křižovatky ulic Velebudická – J. A. Komenského – výjezd z čerpací stanice MOL. I zde bude vybudován nový chodník a rekonstruován stávající. Miniokružní křižovatka bude upravena tak, že uprostřed vznikne vyvýšený ostrůvek vyplněný lomovým kamenem a lemován betonovým obrubníkem.

Nová chodníková plocha k parkovišti vznikne také u stávajícího přechodu pro chodce u prodejny AAA Textil a stávající přechod pro chodce u prodejny HECHT nahradí místo pro přecházení doplněné ochranným dělícím ostrůvkem. Nové chodníkové plochy jsou navrženy z betonové dlažby.

Postaven bude také nový přechod pro chodce a pěší propojení k obchodnímu centru Retail park Most. V ulici Velebudická na okružních křižovatkách a na komunikaci mezi křižovatkami u Lidlu a křižovatkou Velebudická – Česká bude v jízdním pruhu vyznačen piktogramový koridor pro cyklisty.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru