Triatlon na Matyldě v Mostě se konal i díky pomoci odsouzených z věznice v Bělušicích
Foto zdroj: věznice Bělušice
Most

Most - Čtrnáct odsouzených z Věznice Bělušice se ve dnech 12. až 14. srpna zapojilo do pomoci na přípravě a pořadatelství Triatlonu 2022, který se uskutečnil v prostoru areálu jezera Matylda v Mostě.

Konkrétní pomoc spočívala ve stavbě jednotlivých stanovišť, vytvoření hlavního depa a depa pro uložení tří set kol, stavbě oplocenek, vyložení a naložení potřebného materiálu a v neposlední řadě při samotném závodě zajištění občerstvovací stanice pro cyklistickou část triatlonu. "Po ukončení triatlonu se na základě další dohody s ředitelem Věznice Bělušice plk. Kroupou a Bc. Dobiášem podílelo sedm odsouzených i na úklidu prostranství, složení, naložení oplocenek a dalšího materiálu, který byl součástí tohoto závodu," uvádí mluvčí věznice Danuše Vránová. 

1708triatlon

Do projektu byli zařazeni motivovaní vězni, kteří splňují podmínky pro opuštění věznice, což zpravidla znamená, že odsouzení si dlouhodobě plní své povinnosti vyplývající z norem upravujících výkon trestu odnětí svobody a jsou odsouzeni převážně za maření soudního rozhodnutí či majetkové trestné činy. "Cílem zapojení vězňů do pracovních aktivit mimo věznici je osvojení si vhodných pracovních návyků a dovedností, umožnění osobních kontaktů s vnějším světem a snížení napětí jednotlivců. Spolupráce na tomto projektu trvá již druhým rokem a na základě velice kladného hodnocení ze strany hlavního pořadatele CSG TRI Team z.s. Šestajovice bude pokračovat i v dalších letech," dodává mluvčí Vránová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru