PŘÍBĚH: Erik neznal pohlazení, jenom řetěz. Teď je z něj pes plný života a energie
Erik. Foto: Jitka Fárová
Most

Jimlín – Nejspíše křížence německého ovčáka našli v Želenicích. Když se pes dostal do Útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně, jeho majitel se ho zřekl.

Erik neměl moc veselý život. Žil venku na řetězu bez pohlazení a lásky. Občas se mu podařilo utéct. „Když k nám přišel, byl zanedbaný, bylo viděl, že neměl moc veselý život a moc hezkého nepoznal,“ řekl majitel útulku David Kubalík.

I přes to, co pes za svůj zhruba 14 let dlouhý život zažil, má prý lidi velmi rád. „Miluje dobré jídlo a pamlsky. Pro ty by se přetrhl. Člověk si musí hlídat ruce a kapsy,“ řekla s úsměvem Iveta Danišová, pracovnice útulku.

Erik má rád pohlazení, ale jiné manipulaci se vyhýbá, nemá ji rád. „Pokud se mu něco nelíbí, neváhá kousnout. Ale není se čemu divit, potom co zažil,“ vysvětlil David Kubalík.

I když je to psí senior a kulhá na zadní nohu, podle výsledků veterinární prohlídky, je to jinak zdravé zvíře.

I přes svůj požehnaný věk si Erik prý velice rád hraje. „Jeho kotci má hned několik druhů hraček, které neustále nosí a hraje si, jak mladý psí kluk,“ uvedl majitel útulku.

Pes teď čeká na nového páníčka. „Uvítal by domov se zahrádkou, kde by měl zateplenou boudu nebo kousek místa v teplém baráčku. Není vhodný k dětem a nemá rád jiné psy,“ dodala Iveta Danišová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru