Po hádce s přítelkyní násilník ze vzteku přepadl a škrtil ženu na sídlišti Výsluní. Policie hledá svědky události
Ilustrační foto
Most

Most - Policisté hlídkové služby vypátrali a zadrželi muže, který v noci ze soboty na neděli na sídlišti Výsluní v Mostě napadl mladou ženu. Ta se krátce po půlnoci vracela domů, když k ní náhle přistoupil neznámý muž, chytil ji za krk a začal ji škrtit.

Ženu povalil na zem a ve škrcení pokračoval. Žena se bránila, podařilo se jí ze sevření vymanit a volala o pomoc. Muž útoku zanechal a z místa utekl. Napadená žena utrpěla drobná poranění, se kterými vyhledala lékařské ošeření. "Policie na místě provedla ohledání a zjistila, že na chodníku jsou kapky krve. S ohledem na to, že nešlo o krev poškozené, vydali se policisté zjistit, kam až stopy od krve vedou," sděluje k událostem mluvčí policistů Ludmila Světláková. Ty vedly k jednomu panelovému domu, kde hlídka objevila rozbité sklo u domovních dveří.

Šetřením na místě policisté zjistili, že v domě byl na návštěvě jeden muž se svou přítelkyní a pohádal se s ní. Při odchodu rozbil sklo u vchodových dveří a poranil si ruku. Po chvíli k domu přicházel muž, který odpovídal popisu podezřelé osoby, a policisté ho zadrželi. "Zraněnou ruku se snažil schovat a hlídce tvrdil, že se popral s kamarádem. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Vyšetřovatel ho na základě výsledků šetření obvinil z přečinů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, omezování osobní svobody a výtržnictví. Motiv svého jednání zdůvodnil tím, že měl vztek, protože se pohádal se svou přítelkyní," dodala mluvčí policistů. A tak nejprve rozbil sklo a potom napadl neznámou ženu. Obviněnému hrozí za tato jednání až tříletý trest odnětí svobody. Policie nevylučuje zpřísnění právní kvalifikace.

Neviděli jste něco?

Policie hledá svědky této události. Potřebuje vyslechnout zejména muže a ženu, kteří v noci ze soboty na neděli kolem půlnoci procházeli ulicí Česká a mohli by policii podat důležité svědectví. K napadení došlo u bloku 646 č.p. 1022. Svědkové mohou zavolat na linku tísňového volání číslo 158.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru